0:00

În urma celor 121 de descinderi ale procurilor DIICOT ce au avut loc pe 19 septembrie în mai multe județe în dosarul dispozitivelor de vapat și jeleurilor cu droguri, 28 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore. În cauză sunt acuze de constituirea unui grup infracţional organizat și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. „Precizăm că printre persoanele reținute se află un cetățean canadian, acționar majoritar al fabricii situate în județul Iași, un agent de poliție și un psiholog”, anunță DIICOT.

Primele rețineri în cazul dispozitivelor de vapat și jeleurilor cu droguri: un polițist, un psiholog și un canadian printre suspecți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimele rețineri în cazul dispozitivelor de vapat și jeleurilor cu droguri: un polițist, un psiholog și un canadian printre suspecți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa perchezițiile domiciliare anchetatorii au găsit 81.102 vape-uri, 3.237 acadele, 1.316 cutii și pungi conținând jeleuri, 169 cutii și borcane cu prăjituri, dar și 3.692 de recipiente de diverse mărimi. Au mai fost descoperite aproape 40 de tone cânepă industrială, 400 de cutii și borcane cu substanță vegetală, 169 semințe de canabis, 2 plante de canabis, cantitatea de 74,2 litri substanță, 149 kilograme vape-uri stricate. Au fost descoperite și sume importante de bani dar și argint. Este vorba de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri și 65 de telefoane mobile.

Primele rețineri în cazul dispozitivelor de vapat și jeleurilor cu droguri: un polițist, un psiholog și un canadian printre suspecți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFaptele au avut loc de la finele anului 2022 până în prezent. Mai multe persoane angajate sau care controlează două firme din Iași, au constituit  un grup infracţional organizat având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.  Au produs și comercializat dispozitive electronice de vapat şi produse de tip „edibles”- jeleuri, prăjituri, drajeuri, știind că au în compoziție substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În  perioada octombrie 2022- septembrie 2023 au fost fost produse în vederea comercializării peste 100.000 de dispozitive tip vape care conțineau substanțe care produc efecte psihoactive (amănunte aici ). (G.S.)

Articolul precedentComunicat de presă PSD Neamț. Investiții Masive pentru Modernizarea Infrastructurii de Apă. 311 milioane de euro, ApaServ a semnat contractul de finanțare
Articolul următorPSD Neamț marchează semnarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului Leghin- Târgu-Neamț din Autostrada A8
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.