0:00

DUMINICA FLORIILOR: Intrarea Domnului în Ierusalim, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, care are loc în duminica dinaintea Învierii (a Sfintelor Paști), cunoscută și sub numele de Duminica Floriilor, este prăznuită anul acesta pe 28 aprilie.

„Pentru căci astăzi Hristos a venit cu slavă în Ierusalim. «Dar nu vine stând pe scaune de serafimi, nici purtat pe aripi de heruvimi, nici înconjurat de cete îngerești, cântând din trâmbițe, cum va veni la Judecata de apoi, ci vine smerit și călare pe un mânz de asin. Nu vine îmbrăcat în hlamidă împărătească de purpură, nici cu coroană de aur pe cap, nici păzit de oști pământești, ci vine blând ca un Mântuitor, înconjurat de 12 ucenici galileeni și de o mare mulțime de credincioși: bătrâni, tineri, femei și mame cu copii în brațe, care, deși nu puteau vorbi, strigau înaintea Domnului aceste cuvinte: Osana întru cei de sus, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului (Matei 21, 9)»”, arată părintele Cleopa în Predica la Duminica Floriilor.

Începând cu ziua de Florii (Duminica Intrării în Ierusalim a Domnului) se intră în ultima săptămână a Postului Paștilor, numită Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare), în care creștinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. În această săptămână, de duminică și până vineri, se săvârșește slujba Deniilor, rânduieli de o mare frumusețe, care evidențiază momentele dramatice legate de Patimile și Jertfa Mântuitorului Iisus Hristos. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPericol în trafic: drogat și cu permisul suspendat!
Articolul următorConcert de Florii la Piatra Neamț: „Armonii Pascale”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.