Procurorii DIICOT Neamț au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a unui grup de șapte persoane acuzate de operațiuni ilicite cu stupefiante. În cauză sunt acuze de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Faptele au avut loc din anul 2020 până la final de noiembrie 2022, timp în care acuzații au comercializat, în repetate rânduri, pe raza județului Neamț asemenea substanțe.

Dealeri de droguri, la judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informații Dealeri de droguri, la judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Grupul a fost destructurat pe 25 noiembrie anul trecut când au avut loc percheziții ce s-au lăsat cu rețineri și mai apoi arestări preventive. ”În urma celor 7 percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 800 de grame de canabis și un kilogram de substanțe cu efecte psihoactive, 7 dispozitive de mărunțire și un cântar electronic de precizie, 1.200 de pungi din material din plastic cu sistem de închidere ziplock și sumele de 10.500 de lei, 2.230 de euro și 50 de lire sterline”, anunța la acel moment DIICOT.

Timp de cel mult două luni cauza va fi în procedură de Cameră preliminară, apoi procesul va fi public și continua cu audieri de martori și administrări de probe în vederea stabilirii vinovăției sau nevinovăției acuzaților.

(G.S.)

 

Articolul precedentPoşta Română va livra, din nou, permisele auto şi certificatele de înmatriculări
Articolul următorCadou de Valentine’s Day: contul de facebook al Ministerului Finanţelor a fost spart!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.