0:00

Răzvan Burleanu, noul şef al FRF, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Răzvan Burleanu a câştigat alegerile pentru şefia FRF după un tur doi de scrutin, în care l-a învins pe Vasile Avram, fostul purtător al ecusonului FIFA şi preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Răzvan Burleanu, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice a fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale.

CV de președinte

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu. A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Răzvan Burleanu a urmat, de asemenea, cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA. Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria Bacău, Parlamentul României, Autoritatea Electorală Permanentă şi Administraţia Prezidenţială.

Reprezentanții cluburilor de Liga I au plecat acasă

Reprezentanții cluburilor din Liga I, derutați după arestarea lui Gică Popescu, favoritul lui Mircea Sandu, au părăsit sala din cadrul sediului FRF, în care candidații s-au supus scrutinului uninominal. În sală au rămas, însă, reprezentanții cluburilor de Liga a II-a și a III-a, cei ai cluburilor sportive școlare și LPS-uri, care au fost interesați nu numai de schimbare, ci și de viitorul fotbalului românesc, de ruperea definitivă de sistemul vechi, în care antrenorii stăteau la mila patronilor de cluburi din Liga I, pentru ca aceștia să le recunoască meritele și să le dea, din când în când, dar numai când își aduc aminte, o sumă de bani, pentru fotbaliștii promovați și transferați în străinătate. Cazul Maxim, descoperit de profesorul Constantin Pancu este elocvent în acest sens, pentru municipiul Piatra Neamț.

Neamțul a înclinat balanța cu mâna lui Chivorchian

Pentru ca schimbarea în fruntea FRF să se producă, a fost nevoie de sprijinul decisiv al lui Gheorghe Chivorchian în turul doi, în care Răzvan Burleanu a intrat împreună cu Vasile Avram. ”Am dat voturile mele lui Răzvan Burleanu pentru că el reprezintă viitorul în fotbalul românesc. Dacă eu aș fi câștigat, l-aș fi desemnat pe Răzvan Burleanu ministrul de externe al fotbalului românesc, în departamenul de relații internaționale. Eu îl consider pe Burleanu o certitudine și garantul unui fotbal curat. Nu știu dacă voi fi secretar general al FRF, poate că da, poate că nu…”, a declarat Gheorghe Chivorchian după alegerea noului președinte. ”Am votat cu cel care, în opinia mea, poate aduce un suflu nou în fotbal, pentru viitorul copiilor. Nu am fost și nu voi fi niciodată membru al vreunui partid politic, astfel încât pe mine nu are cine să mă influnțeze, într-un fel sau altul. Am studiat ofertele candidaților și am votat în cunoștință de cauză. Am fost și voi rămâne antrenor de copii și juniori și nu-mi este indiferentă soarta lor. Vreau un fotbal curat”, a spus, la rândul lui, profesorul Constantin Pancu, directorul adjunct al LPS Piatra Neamț.

”N-o să uit că la Piatra Neamț am înmânat ultimul trofeu în calitate de președinte al Federației Române de Minifotbal, unei echipe câștigătoare a Cupei României – faza locală. Acolo am înmânat primele exemplare din programul meu cu care am candidat și am dat un interviu, chiar pe terenul pe care s-a jucat finala. Am promis schimbare totală și mă voi ține de cuvânt. Fără dușmănie. Cred că l-am felicitat pe primarul Gheorghe Ștefan pentru investițiile din fotbal și nu i-am purtat ranchiună pentru că nu m-a susținut. I-am cerut demisia lui Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, pentru faptul că s-a implicat în campania pentru alegerea președintelui, în favoarea unuia din candidați și nu a respectat fișa postului. Nu cred că domnul Mircea Sandu, care este acum președinte de onoare al FRF va avea deschisă o cale de dialog cu mine, câtă vreme va încasa o rentă viageră nesimțită, de aproape 200.000 de euro pe an. Nu mă interesează că am fost trimis la grădiniță, sau am fost făcut minicandidat, eu nu susțin așa ceva. Repet, pentru mine e important să reconstruiesc sistemul, conform programului, cu centrele de copii și juniori, dar și cu structura organizațională a FRF”, a spus Răzvan Burleanu, noul președinte al FRF.

Declarația zilei i-a aparținut lui Dumitru Dragomir: ”Gică Popescu a fost președinte, cum a fost și Mircea Geoană”.

Cristi SOROCEANU

Plan de măsuri pentru fotbalul juvenil

* 7 centre regionale de excelenţă pentru copii şi juniori, în sistem Clairefontaine
* ligă de elită pentru jucători 17-21 ani, Cupa Romaniei U17 şi U19, sistem de competiţii în curtea şcolii
* eliminarea tuturor taxelor pentru echipele copii și juniori
* tehnicieni străini la naţionalele de copii şi juniori

Pentru antrenori:

* Academie de Excelenţă pentru pregătire, în parteneriat cu Universitatea de Sport şi o academie europeană
* “Fotbal Start”: program de pregătire pentru profesorii de sport care vor să coordoneze clase cu profil sportiv
– “Antrenorii anului”: cei mai buni 20 de tehnicieni vor asista, la finele anului, la cursuri intensive cu specialişti străini.

Articolul precedentCARTE – TEATRU – FILM – SPECTACOLE – EVENIMENTE CULTURALE
Articolul următorCalendar bogat pentru Clubul Ecvestru

2 COMENTARII

  1. Dat fiind circumstantele,cu penal(izat)-ul G.Popescu,s-au orientat catre un „basist”.Dar lasitatea staff-ului de la Ceahlaul i-a facut sa nu voteze,ca sa nu se interpreteze,oricum de la inceputul returului au parte de arbitraje „prietenoase”,sa vedeti jale si cu Petrolul.

Comentariile sunt închise.