0:00

Ziua liberă de 2 mai trebuie recuperată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe săptămâna viitoare majoritatea oamenilor muncii intră în minivacanța de Paște, iar personalul din sistemul public, dar nu numai, este liber în perioada 1- 6 mai. Este una din cele mai generoase minivacanțe (amănunte aici), dar pentru a se ajunge la un număr de 6 zile libere, guvernații au luat decizia de a declara nelucrătoare și ziua de 2 mai. În aceste condiții, aceasta trebuie recuperată până la finalul lunii mai.

Potrivit articolului 1 din H.G. nr. 1307/2023, pentru personalul din sistemul bugetar, ziua de 2 mai 2024 se stabilește drept zi liberă. Pentru recuperarea zilei de muncă stabilite ca zi liberă, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 mai 2024, potrivit planificărilor stabilite prin acte normative emise la nivelul fiecărei autorități și instituții publice. Pentru munca prestată în condițiile enunțate anterior nu se acordă timp liber corespunzător”, anunță Casa Județeană de Pensii Neamț.

Astfel, numărul de zile lucrătoare din luna mai 2024 nu se va modifică, fiind în total 20 de zile lucrătoare. Numărul total de zile lucrate din lună nu poate fi mai mare decât numărul de zile lucrătoare din lună stabilit conform Codului Muncii.

(G.S.)

Articolul precedentMesajul candidatului PSD la Primăria Bicaz cu ocazia depunerii candidaturii
Articolul următorȘi-a mobilat bucătăria cu lucruri furate de la vecin!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.