Federaţia Română de Fotbal (FRF) nu oferă nici un fel de clarificare în privinţa competiţiilor de amatori, deşi mai sunt numai 22 de zile până la data la care trebuie desemnate campioanele judeţene. Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ a publicat sâmbătă, 4 iulie, pe site-ul oficial, un mesaj semnat de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în care se vorbeşte de “antrenamente” şi “cantonamente”, dar nu şi despre reluarea competiţiilor judeţene.

„Începând cu 1 iulie, vor fi permise organizarea şi desfăşurarea antrenamentelor şi cantonamentelor colective în grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare, inclusiv de amatori, cu respectarea condiţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii. Vă reamintesc doar câteva dintre acestea:

  • Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.
  • Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.
  • Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte şi după antrenament.
  • În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puţin o dată la 15 minute, mingea şi/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanţe dezinfectante avizate.
  • Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.
  • Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80 grade Celsius”, se precizează în mesaj. Scrisoarea FRF:
frf scrisoare ajf

Mai mult, deşi s-a anunţat întocmirea unui protocol sanitar separat pentru fotbalul amator, anunţ care a determinat AJF Neamţ să amâne şedinţa pe care o programase pe 25 iunie, pentru stabili modalitatea de încheiere a sezonului 2019/2020, în mesajul FRF se face referire la “Protocolul pentru reluarea antrenamentelor” şi la “Protocolul pentru reluarea competiţiilor”, care datează din… MAI 2020. Cele două protocoale:

frf protocol antrenamente mai 2020

frf protocol reluare competitii mai 2020
(M. CONSTANTINESCU; FOTO: AFP)

Articolul precedentBacalaureat: Mediile finale au fost publicate
Articolul următor18 amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid la terase și localuri publice
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.