0:00

Poliţia pe fire la Asociaţia 73 Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Elena Zabulic e internată în spital, suspectă de diverse afecţiuni, dar şi de delapidare a fondurilor proprietarilor din asociaţie.

* În timp ce datoriile se adună, la nivelul miliardelor de lei vechi, şi poliţia face verificări pe parte economică, meciul dintre fostul preşedinte al asociaţiei 73 şi interimarul desemnat între timp a intrat în faza uniformelor de poliţie.

* Ana Frona zice că n-are chei să intre în sediu, că sunt la fiul Elenei Zabulic. Poliţistul Ionuţ Zabulic spune că el vrea să le dea, dar nu vrea nimeni să le ia.

Membrii Asociației de proprietari nr. 73 – Gheorghe Iacomi din Piatra Neamț o suspectează pe administratora Elena Zabulic de delapidare și fraudă. După scandalul iscat, în după amiaza zilei de 17 iulie, când mai mulți locatari au sechestrat-o pe aceasta, din cauza datoriilor către Apa Serv și a sistării furnizării apei potabile, s-a descoperit că, de fapt, facturile către furnizorul de apă și Brantner Servicii Ecologice nu fuseseră achitate de luni de zile, erau de ordinul miliardelor de lei, iar oamenii se știau cu plățile facturilor la zi. Între timp, potrivit declarațiilor membrilor asociației, femeia s-a îmbolnăvit brusc și a fost internată în spital.

„Am încasat în faţa blocului”

”Asociația 73 – Gheorghe Iacomi cuprinde peste 400 de apartamente de la mai multe blocuri de pe strada cu același nume. O parte dintre acestea au rămas fără apă rece, fapt pentru care am mers la Apa Serv, unde am aflat că asociația avea un debit de 1,6 miliarde de lei, din această cauză sistându-se  apa. Pentru a rezolva această problemă, neavând cheile de la asociație și neputând intra în contact cu dna. administrator Elena Zabulic, am hotărât să facem o ședință extraordinară prin care să reușim să rezolvăm această problemă. Nimeni nu a fost de acord să preia funcția de președinte sau administrator, mai ales că fostul președinte își dăduse demisia de acum două luni, iar noi, membrii habar nu aveam. La o a doua ședință extraordinară, pe 23 iulie, am reușit și am ales comitet executiv, președinte interimar și administrator. Am mers și am cumpărat chitanțiere și tot ceea ce era nevoie, pentru a putea face încasări, astfel încât să încercăm să achităm ceva la Apa Serv, pentru a se putea relua furnizarea apei potabile. Timp de câteva zile am încasat în fața blocului suma necesară achitării unei părți din debit, pentru a se putea relua furnizarea apei, pentru că noi nu avem chei de la spațiul unde funcționează asociația, respectivele chei aflându-se la fiul dnei. Zabulic. Am fost bineînțeles la primărie și am solicitat sprijin și am depus plângere la IPJ Neamț, serviciul Investigare Fraude. Așteptăm, în momentul de față, un răspus din partea Poliției pentru că noi nu putem intra singuri în sediul asociației, pentru a vedea ce documente și facturi există acolo și pentru a ne putea desfășura activitatea”, a declarat  Ana Frona, președinte interimar al Asociației de Proprietari nr. 73 – Gheorghe Iacomi din Piatra Neamț.

„Mama e în spital”

În replică, fiul fostei administratore, Ionuț Zabulic declară că s-a oferit să predea cheile sediului, dar noii reprezentanți ai asociației refuză categoric să le primească. ”Eu le-am solicitat să le predau cheia însă am fost refuzat categoric. Eu am vrut să-i ajut pentru că vin facturi, sunt diverse probleme de rezolvat în cadrul asociației însă m-am întâlnit cu un NU categoric, spunându-mi că nimeni nu intră acolo până nu vine Poliția Economică. Mama mea este internată în spital și va rămâne în continuare acolo până își va rezolva problemele de sănătate”, a precizat Ionuț Zabulic, fiul fostei administratore a asociației nr. 73, Elena Zabulic.

„Suspectăm că s-a întâmplat ceva”

Debitele acumulate de Asociația de Proprietari nr. 73 – Gheorghe Iacomi nu se opresc doar la furnizorul de apă. Și Brantner are de recuperat de acolo bani pentru ridicarea gunoiului, cifra ridicându-se la 2,24 miliarde de lei vechi din care, peste 600 de milioane de lei reprezintă penalități de întârziere. ”Deși au fost făcute plăți către Brantner, încă de la începutul acestui an, în sume de câte 300 sau 200 de lei, acestea au fost depuse în contul debitelor din anul 2010. Suspectăm că s-a întâmplat ceva, pentru că nu este posibil, chiar și dacă printre noi sunt și rău-platnici, să se adune atâtea datorii. Marea majoritate dintre locatari sunt cu plățile la zi. Vrem să se verifice ce s-a întâmplat, de aceea am depus și memoriu la Poliție”, a mai spus Ana Frona, președinte interimar Asociația 73.

”Plângerea depusă pe 24 iulie a fost înregistrată și a fost luat număr de la Parchetul Piatra Neamț. În continuare se desfășoară activități și verificări specifice pentru infracțiunea de delapidare”, a declarat subinspector Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Irina CĂLIN

Poliţia pe fire la Asociaţia 73 Piatra Neamţ

Articolul precedentVinul: festival, nu beţivăneală!
Articolul următorFestivalul de Folclor „Ceahlăul”: Motto

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare normal ca oamenii să nu preia gestiunea decât după audit. Mai ales că sunt atâtea suspiciuni.

Comentariile sunt închise.