0:00

Neamț. Aproape 27 de ani de închisoare și daune de 1,6 milioane lei într-un caz de omor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Neamț au soluționat dosarul scandalului de proporții care a avut loc în vara anului trecut, la Roman, altercație soldată cu un mort și un rănit grav. Au fost trimiși în judecată trei bărbați, fiu, tată și bunic, în cauză fiind acuze de omor, tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice. Judecătorii au aplicat pedepse care totalizează 26 de ani și 10 luni de închisoare. Prin aceeași sentință au fost acordate familiilor victimelor daune record, 320.000 de euro și peste 63.500 lei. Cu tot cu cheltuielile judiciare cei trei datorează aproximativ 1,66 milioane lei.

Faptele au avut loc pe 7 august 2023, în Roman, în urma unui conflict spontan, dar și a unei stări conflictuale mai vechi între două familii vecine. În urma altercației unul din combatanți a fost înjunghiat și a decedat în scurt timp, iar altul a suferit leziuni pentru care a ajuns direct în sala de operație, având nevoie de  40 – 45 zile de îngrijiri medicale, viața fiindu-i pusă în primejdie (amănunte aici).

Doi dintre acuzați au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor de omor și tentativă de omor și au fost condamnați la 10 ani și 8 luni, respectiv 13,2 ani de închisoare. Al treilea a primit 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

(G.S.)

Articolul precedentZiua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale aduc controale la comercianții din toată țara
Articolul următorTIR cu legume, răsturnat în râpă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.