0:00

Ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale aduc controale la comercianții din toată țara, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) desfășoară acțiuni de control în această perioadă, pentru verificarea modului de comercializare a produselor alimentare, specifice sărbătorilor ce urmează.

Vizate în mod special, sunt produsele alimentare de post, pește și preparate din pește, carne și preparate din carne, în special carne de miel. Băuturile alcoolice și dulciurile precum cozonacii, produsele de patiserie, ciocolata, produsele din ciocolată sunt urmărite atent, pentru a respecta normale de calitate.

Câteva recomandări ale ANPC, pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când faceți cumpărăturile pentru sărbători:

  • Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei limită de consum și a ingredientelor alergene.
  • Refuzați produsele din carne și pește pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare sau care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!
  • Nu cumpărați produse din carne și pește din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care vă poate afecta sănătatea!

La cumpărarea băuturilor alcoolice, verificați starea ambalajelor, limpiditatea lichidului și data durabilității minimale.

„Ne dorim ca atât ziua de 1 Mai, cât și Sfintele Sărbători de Paști, să fie un prilej de bucurie, pentru toți românii, și să nu fie umbrite de posibile probleme cauzate de achiziționarea și consumul unor produse neconforme. De aceea este important ca toți consumatorii să țină cont de recomandările noastre”, declară Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Denisa POPA

Articolul precedentAccident la Poiana Largului: un autoturism s-a oprit într-o curte
Articolul următorNeamț. Aproape 27 de ani de închisoare și daune de 1,6 milioane lei într-un caz de omor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.