0:00

Inspectorii de muncă au verificat service-urile auto, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFuncționarii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț au efectuat controale la societățile comerciale care se ocupă de întreținerea și repararea vehiculelor. Acțiunea a avut loc în perioada 23 – 26 aprilie și a făcut parte dintr-o campanie națională ce a vizat firmele de profil. La nivelul județului Neamț inspectorii de muncă au efectuat 18 controale.

Pentru încălcarea legislației în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au aplicat angajatorilor 14 sancțiuni contravenționale din care 11 amenzi în cuantum de 35.300 lei și 3 avertismente. Au fost dispuse 20 de măsuri de remediere a neconformităților constatate”, conform ITM Neamț.

Printre neregulile descoperite în teren se numără faptul că unii angajatori nu respectau termenul de transmitere a corecțiilor erorilor survenite la completarea registrului general de evidență a salariaților ori nu au putut face dovada informării salariaților, cu privire la metoda de plată a salariului. Alții nu respectau termenul de transmitere în registrul general de evidență a salariaților a încetării activității salariatului ori nu întocmiseră dosarul de personal pentru fiecare salariat. În alte cazuri nu existau truse medicale sau covoare electroizolante la tablourile electrice.

Verificările au avut ca obiectiv diminuarea consecințelor sociale și economice care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii din domeniu, eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

(G.S.)

Articolul precedentGheorghe Apetrei, candidatul PNL la Primăria Târgu Neamț vine la „Cafeaua de dimineață”
Articolul următorAccident la Poiana Largului: un autoturism s-a oprit într-o curte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.