0:00

La simularea națională pentru Bacalaureat, în Neamț, s-au evidențiat 6 licee care au „demonstrat” că, în momentul de față, niciun elev pe care îl pregătesc nu este „apt” pentru examenul vieții. Nici la clasa a XI-a și nici la clasa a XII-a. De la Colegiul Tehnic de Transporturi au fost evaluați peste 200 de candidați, dar fără nicio medie de trecere. În același capitol se înscriu și școlile: Liceul Tehnologic Petricani, Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig, Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad – Horia, Liceul Tehnologic Adjudeni și Liceul Tehnologic Nisiporești.

La polul opus, primele 5 licee care au înregistrat cele mai multe rezultate pozitive sunt: Colegiul Național „Petru Rareș” – Piatra Neamț, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” – Piatra Neamț, Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” – Agapia, Colegiul Național „Roman Vodă” – Roman și Liceul Tehnologic „Spiru Haret” – Piatra Neamț. Din toate liceele care și-au trimis elevii la simulare, niciunul nu a înregistrat procentaj maxim. Cel mai bine clasat liceu la simularea din acest an, pentru candidații de a XI-a, a fost Liceul Teologic „Cuvioasa Parascheva” – Agapia, cu 78,95%. La liceenii din clasa a XII-a, CN „Petru Rareș” s-a situat în fruntea clasamentului, cu 85,26%.

Până la examenul de Bacalaureat liceenii au mai puțin de 3 luni de zile. În tot acest timp, fiecare școală va trebui să facă un raport pe care să îl transmită inspectoratului școlar. La școlile cu rezultate slabe, raportul va trebui să includă și un plan de acțiune cu măsuri de remediere a situației. Mai departe, inspectoratele școlare vor realiza la rândul lor câte un raport care va cuprinde planuri de acțiune și măsuri de monitorizare, raport pe care îl vor trimite la Ministerul Educației Naționale în termen de maximum o lună de la ultima probă de simulare. În perioada 26 – 30 mai, va avea loc înscrierea candidaților, iar în 30 mai elevii claselor XII-a și a XIII-a vor încheia cursurile. Prima evaluarea este cea a competențelor lingvistice de comunicare în limba română, stabilită pentru perioada 10-12 iunie. (M. TEODOROF)

Articolul precedentDealul de lângă Mărceni a ars două zile
Articolul următorXdatasoft concurată de parcagii rromi în Piaţa Centrală

2 COMENTARII

  1. Nimeni nu ma poate contrazice daca afirm ca nivelul invatamintului in socialism a fost mult superior celui de azi.

  2. DEZASTRU e peste tot in invațamintul nemțean iar fara o schimbare a managementului in scolile cu rezultate slabe vorbim vorbe . Elevii stau prin baruri ,absenteismul si abandonul scolar cresc iar ISJ accepta situația

Comentariile sunt închise.