0:00

Actualizare: 

Acutalizare: Educația intră în grevă de avertisment, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cu o oră înainte de grevă, le-am predat elevilor de la clasa a X-a despre principiul constituțional „Nimeni nu este mai presus de lege”, în condițiile în care greva noastră exact despre încălcarea legii este”, ne-a declarat prof. Liviu Rusu, liderul de sindicat de la Liceul Economic Administrativ „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamț. Un liceu unde toți profesorii sunt în grevă de avertisment. „Profesorii au intrat la ore, dar nu predau, ci le vorbesc copiilor despre această grevă, între altele. Este un protest civilizat, după noile legi ale dialogului social. Avem 40 de clase și 50 de colegi care sunt în grevă, din 70 de cadre didactice în școală. Dar sunt și din personalul auxiliar și personal nedidactic care ni s-au alăturat. Revendicările noastre  privesc toate categoriile de angajați din Învățământ. Credem că vom reuși să schimbăm măcar ceva din ce ne-am propus, pentru că suntem nemulțumiți de modul cum suntem tratați, nu doar de salarii”, a adăugat Liviu Rusu, care este și președinele Asociației Învățătorilor din Neamț.

Mai multe declarații de la câțiva lideri de sindicat din școli puteți citi aici .

****Știre inițială****

Nemulțumirile salariale îi determină pe profesori să continue conflictul cu Guvernul și timp de două ore vor intra în grevă de avertisment astăzi, 19 ianuarie. Cadrele didactice vor fi prezente în școli, dar nu vor preda în intervalul orar 11-13.

Acutalizare: Educația intră în grevă de avertisment, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn județul Neamț sunt școli întregi unde predarea ia pauză două ore. Aproximativ 60% din profesorii membri ai Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, au semnat pentru grevă. 3.700 de cadre didactice, din cele puțin peste 5.000, s-au alăturat protestului până astăzi. „Sunt școli mari din județ care intră în grevă în totalitate, inclusiv seminariile. Am invitat la solidaritate și elevii, așteptăm un răspuns de la reprezentanții Consiliului Elevilor din Neamț. De asemenea, am primit declarația de solidaritate din partea Confederației Sindicatelor Democratice din România, la care noi suntem afiliați. Se pare că toată lumea a înțeles că acest demers era necesar”, declară Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Neamț și vicelider al FSLÎ.

Până la greva de avertisment, cadrele didactice au derulat mai multe proteste și pichetări în fața prefecturilor, dar și la sediul Guvernului și la sediile PNL și PSD. Nemulțumirile profesorilor sunt legate de salarii: neacordarea majorării de 16%, neacordarea sporurilor pentru condiții de muncă, buget sub 6% și anul acesta, neplata orelor suplimentare (detalii aici ).

C.I.

Articolul precedentApa Serv angajează instalator
Articolul următorMesaje RO-ALERT în localitățile din Neamț cu peste 6 cazuri Covid la mie