0:00

Agenția Națională de Integritate a emis un nou comunicat în care face cunoscut opiniei publice un lot de aleși locali în stare de incompatibilitate sau conflict de interese administrative. Printre cei 15 foști sau actuali aleși locali luați în vizor de ANI se află și un consilier local PSD din Roman. Este vorba despre Petru Gîndulescu, despre care ANI spune că se află în conflict de interese de natură administrativă pentru că ar fi participat la o ședință și ar fi votat o hotărâre a Consiliului Local care i-ar fi adus un folos patrimonial.

Comunicatul, în ceea ce-l privește pe domnul Gîndulescu, precizează că „a participat la deliberarea și adoptarea hotărârii consiliului local privind aprobarea efectuării unor cheltuieli din bugetul local, respectiv alocarea sumei de 15.000 lei către Parohia Bisericii «Sfântul Gheorghe» în vederea executării lucrărilor de consolidare, restaurare și reabilitare ale bisericii, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. b) și e) din Legea nr. 393/ 2004. Anterior acestei hotărâri, societatea comercială în cadrul căreia deține funcția de administrator/ asociat unic a încheiat un contract de lucrări în valoare de 2.679.840 lei cu Parohia «Sfântul Gheorghe»”.

„Nouă ni s-au cerut de la ANI documente cu privire la activitatea domnului consilier. Din câte îmi amintesc, totul se leagă de o construcție la o parohie din Roman. Parohia respectivă ne-a solicitat ajutorul. Noi, în limita bugetului, am acordat o sumă destul de mică, în jur de 15.000 lei. Parohia a făcut lucrări mult mai mari, în valoare de aproximativ 30 de miliarde. Am solicitat o copie după contractul lor de lucrări și am trimis-o la ANI. Dacă domnul Gîndulescu se va apăra în instanță lucrurile vor decurge conform procedurilor legale, dacă nu, probabil locul de consilier se va vacanta”, a declarat primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu.

Consilierul local Petru Gîndulescu a avut o reacţie neaşteptată, în comparaţie cu alţi colegi aflaţi în aceeaşi situaţie. Acesta a recunoscut, cinstit şi umil că da, a greşit. Din neatenţie. Drept urmare, îşi va da demisia din consiliul local pentru că „unde-i lege, nu-i tocmeală”. Acesta a mai spus că: „Am fost neatent. Am pierdut din vedere că eu, într-adevăr, aveam un contract cu biserica ce primea ajutorul. Atât timp cât am încălcat legea, nu am de gând să atac nimic în instanță, nu vreau să am de-a face cu niciun fel de comentarii. Unde e lege, nu-i tocmeală. Am făcut un gest care nu a fost corect. În același proiect de hotărâre erau mai multe ajutoare bănești pentru mai multe persoane, instituții și am pierdut din vedere, n-am fost atent. Trebuia să mă abțin de la vot. Eu nu am realizat situația până în momentul în care a venit de la ANI hârtia. Nici nu știam despre ce e vorba. Îmi dau demisia și-mi văd de ale mele”. (Oana I. TOMA)

Articolul precedentUn important biolog român: ECATERINA TUNDE TOTH
Articolul următorPetiție pentru autostrada Ungheni-Târgu Mureș: SALVAŢI MOLDOVA DE SĂRĂCIE!