0:00

Agenția Națională de Integritate a publicat astăzi, 15 decembrie, o listă de 10 aleși locali suspectați de conflict de interese sau incompatibilitate. Pe listă se află și Adrian Antochi, primarul comunei Ghindăoani din județul Neamț.

„Cadou” de la ANI pentru un primar din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConform comunicatul dat de ANI, „În perioada exercitării mandatului de primar (16 octombrie 2020 – 14 iulie 2021), a propus și a efectuat demersuri pentru înființarea postului contractual de consilier al primarului (post pe care l-a și ocupat ulterior). Totodată, persoana evaluată a emis dispoziția de convocare a C.L. Ghindăoani în ședința ordinară, având pe ordinea de zi Proiectul de hotărâre privind aprobarea Ștatului de funcții și Organigramei aparatului de specialitate al primarului, al cărui inițiator a fost.

Persoana evaluată a încălcat astfel  prevederile art. 70, art. 71 și art. 76, alin.(1) și (2) din Legea nr.161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G nr. 57/2019”.

Adrian Antochi a mai avut probleme cu legea. În 2021 el a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar cu  contrabandă cu țigări rusești (mai multe amănunte puteți găsi aici) și în iulie 2021 s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar (detalii aici). La începutul anului 2023, el și-a reluat atribuțiile de primar după ce Tribunalul Neamț a decis suspendarea ordinul de prefect prin care el fusese demis.

În afara lui Adrian Antochi, în regiunea Nord Est alte două nume au apărut pe lista ANI. Este vorba despre Antoane Cristian, fost consilier local al comunei Mircești, județul Iași și Pintilie Constantin Cristian, consilier local Buhuși, județul Bacău.

„Cadou” de la ANI pentru un primar din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații „Cadou” de la ANI pentru un primar din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Imagini preluate din site-ul ANI

Z.C.

Articolul precedentMaraton artistic la Centrul „Carmen Saeculare” dedicat sărbătorilor
Articolul următorȘtire actualizată. Fostul președinte CJ Vaslui, Dumitru Buzatu trimis în judecată de DNA
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.