0:00

Cămara Spitalului Județean a fost “primenită”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* magazia de alimente a Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Piatra Neamț a scăpat de ploile venite prin acoperiș, de igrasie și de instalația electrică veche

Magazia de alimente a celei mai mari unități spitalicești din județul Neamț, a fost reabilitată, după ce, de mai mulți ani de zile, oamenii care au grijă de cămara spitalului erau nevoiți să ferească alimentele de condițiile „indecente”. Cu 81.000 de lei, bani veniți de la Consiliul Județean Neamț, s-a refăcut acoperișul în totalitate, au fost refăcuți pereții, s-au schimbat instalațiile electrice și sanitare, s-a igienizat spațiul, au fost montate uși și geamuri noi, s-au montat rigole de scurgere.

„E o diferență mare. Să fi văzut ce era înainte aici. În zilele ploioase, din cauza acoperișului deteriorat, spuneai că e inundație. Puneam tot felul de cartoane pe jos ca să nu se împrăștie apa prin toată magazia. De la infiltrații a fost afectată și instalația electrică”, a spus unul din angajații care au grijă de magazia cu alimente.

Oamenii spun că, în ciuda tuturor mandatelor pe care le-au avut managerii dinainte, cămara spitalului nu a mai beneficiat până acum de nicio îmbunătățire.

„Suntem mulțumiți că am reușit să refacem acel spațiu. Am reușit să ridicăm un perete despărțitor care să izoleze magazia de beci, și în acest fel am scăpat de umezeala care se infiltra în pereții magaziei”, a spus dr. Ioan Lazăr, managerul SJU.

O cămară mare

În magazia de alimente totul este foarte bine ordonat, mai ales că la ora la care am ajuns acolo, rafturile nu dădeau pe dinafară. Cei care lucrează acolo ne-au explicat că se apropie ziua în care se face aprovizionarea. De altfel, aici sunt păstrate: făina, fideaua, zahărul, carnea, ouăle, fasolea, zarzavaturile și chiar și laptele praf. Toate au locul și rostul lor, după cum ne-a spus unul din angajați, care a mărturisit că aici nu e cămara de acasă.

„Nu le așezăm ca acasă, cum vrem noi. Toate au locul lor. Pentru zarzavaturi și zacuști avem un loc, laptele praf este ținut în altă încăpere, iar ouăle și carnea le păstrăm numai în frigidere. În timp le știi locul și nu ai cum să te abați de le regulă”, a spus unul din angajați.

De aici, alimentele așteaptă să fie duse în „laboratorul alimentelor”, locul unde bucătarii scot din ele rostul pentru care ajung în farfuriile pacienților internați în SJ.

Marian TEODOROF

Articolul precedentPuţine certitudini, multe iluzii la FC Ceahlăul
Articolul următorInterviu cu magistratul Gheorghe Moroşanu