0:00

Atuurile Ceahlăului pentru Liga I, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marian Bondrea își dorește ca, alături de staff-ul său, să continue munca bună începută de Vasile Miriuță, aceasta fiind principala preocupare a directorului tehnic al pietrenilor. Bondrea oferă detalii în acest sens:  “Ceahlăul a fost revelația turului. Lucrurile sunt destul de bine puse la punct. Sperăm să aducem ceva plusuri, pentru că baza există. Tot staff-ul e același. E bine că a rămas în această componență”. El povestește cât de greu i-a fost la Turnu Severin să creeze o echipă fără sprijinul autorităților.

Atuurile Ceahlăului pentru Liga I, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”Deși au trecut multe luni de când am plecat și acum suporterii au o revoltă față de cei din Turnu Severin. Creasem o echipă deosebită cu foarte multe eforturi. Au fost grave probleme din toate punctele de vedere. Eu nu am luat nimic de acolo. A fost muncă patriotică. Probleme au fost mereu legate de antrenori”, a spus acesta. Bondrea a comentat și revenirile în campionatul românesc ale lui Mutu, Zicu sau Keșeru. Dacă în privința primului, este de părere că a fost o mutare bună, despre ceilalți doi spune că ar fi trebuit să continue să-și construiască un nume în afară. “Este un fapt pozitiv, la prima vedere. Mutu… e normal să revină, ca are experiență internațională, și-a făcut deja un nume. Dar ceilalți era normal să joace afară, să-și construiască un nume”, a explicat noul director tehnic al Ceahlăului.

Jucătorii nu și-au fixat obiective majore

Jucătorii Ceahlăului nu traversează cea mai bună perioadă a carierei lor, după o pregătire de iarnă fragmentată, în care antrenorii nu au avut de la început tot lotul la dispoziție. Dar, cum un necaz nu vine niciodată singur, plecările iminente ale lui Golubovic sau Marc și mai nou, Popadiuc au obligat banca tehnică să gândească în permanență noi formule de echipă.

Atuurile Ceahlăului pentru Liga I, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Probabil, dacă rămânea Vasile Miriuță, puteam discuta de un loc de cupă europeană. Așa, eu zic că și o clasare cu un loc mai sus sau mai jos de unde suntem, acum nu este o tragedie”, a explicat Cânu, cel însărcinat de staff-ul tehnic cu atribuții noi, în acest an: va fi antrenorul secund din teren al grupării pietrene, un fel de ”liant” între antrenori și vestiar. Fundașul Cazan crede că ofertele au început să vină pe adresa lui Vasile Miriuță, după ce acesta a început să aibă, anul trecut, rezultate foarte bune cu gruparea pietreană.

“Ținând cont că a avut rezultate foarte bune cu noi, era de așteptat să primească oferte de la echipe mai sus clasate”, a zis Cazan. Emil Jula a completat: “Suntem în aceeași formulă, în afară de Vasile Miriuță. Au rămas antrenorii secunzi. Nu știu dacă au vreo idee nouă, dar cred că va merge la fel. Sperăm să rămânem în componența actuală și va fi, cu siguranță, bine”.

Rămâne neschimbat lotul Ceahlăului ?

Golubovic, Constantinescu şi Stana vor termina în vară contractul care îi leagă de Ceahlăul. Dacă la Monroy, jucător aflat în situaţie similară, s-a renunţat pentru o sumă modică și acum joacă pentru CFR Cluj, Velici a plecat la Dinamo pentru 80.000 de euro, plătibili în două tranșe, iar Hassani a plecat liber de contract la Timișoara. În ceea ce priveşte situaţia celorlalţi 3 jucători lucrurile stau cu totul altfel, potrivit președintelui Viorel Măstăcăneanu.

“Pe fiecare îi vrem mai departe la Ceahlăul. Au contracte şi aştept să le ducă la bun sfârşit. Vor primi oferte de prelungire. Dacă acceptă bine, dacă nu atunci joacă aici până la vară şi ne despărţim. Dacă vor să plece acum, atunci Ceahlăul vrea bani în schimbul transferului”, a declarat președintele CA al Ceahlăului. De la această declarație nimeni din conducerea clubului pietrean nu a mai lămurit situația celor 3 jucători aflați la final de contract. În schimb, au venit în această iarnă Vaidas, Lopes, Ntambue și Calancea, liberi de contracte, niciunul atât de cunoscut încât să ”rupă gura târgului”.

Cine a făcut diferenţa anul trecut ?

O situaţie mai delicată are Golubovic care ar fi tentat să plece la un club mai mare, pe adresa bosniacului existând oferte din străinătate. Căpitanul Ceahlăului nu are deocamdată înlocuitor. În diversele formule de echipă încercate de antrenori fără Golubovic, până în prezent au strălucit Constantinescu și Chitoșcă. Vom vedea ce va fi în epoca post-Golubovic și post-Miriuță, cei doi piloni ai echipei fiind și cei care au reușit să atragă un număr mare de spectatori la stadion, peste media campionatului trecut și fără aportul departamentului de marketing. Ori, tocmai asta a făcut diferența între vechiul Ceahlăul, perceput ca parte componentă a unei virtuale ”Cooperative” în fotbalul românesc și Ceahlăul cel ”nou”, muncitor și bătăios pentru fiecare punct. Un fel de ”Muncă și disciplină”, cum spunea directorul Ioan Mironaș la instalarea cuplului Miriuță – Asamoah în vara anului trecut.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentDNA şi ANI dau iama în sport
Articolul următorUn mare ambasador al României în lume Soprana Anda-Luiza Bogza

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce am citit acest articol, in calitate de suporter al echipei ma simt demoralizat si ma astept la ce e mai rau in acest retur…Lucrurile sunt clare: au plecat cei care au facut rezultate, vor mai pleca si cei carora le expira contractele si vor ramane din nou cei mai slabi din toate punctele de vedere. Pinalty n-are cum sa mai bage bani, primaria e in pragul falimentului, dar nu va vinde clubul nici in ruptul capului, asta daca printr-o minune s-ar arata vre-un investitor serios interesat. Este efectiv cea mai jalnica perioada dintre tur si retur pe care am vazut-o: pregatire zero, transferuri zero, plecari la greu! Singurul obiectiv realis este evitarea retrogradarii, pt. al 6-lea an din ultimii 10 (in care 4 ani am fost in Liga a 2-a)! La ce program avem si tinand cont ca si cu Miriuta am fost ciuca batailor in deplasare, viitorul suna foarte sumbru! Mai mult de 7-8 pct. in acest retur nu facem!!! (…)

Comentariile sunt închise.