0:00

Ploiești

DNA Ploieşti a început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu 3 milioane de euro de la bugetul local, iar miercuri au continuat audierile consilierilor locali care au participat la şedinţele în care s-a aprobat alocarea banilor. Potrivit şefului DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, începerea urmăririi penale in rem în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul s-a făcut în baza noului Cod de Pocedură Penală, care prevede că după orice sesizare primită începe urmărirea penală in rem.

“În orice dosar, după ce primeşti o plângere sau o sesizare începi (urmărirea penală – n.r.) in rem ca să poţi să faci cercetările”, a afirmat şeful DNA Ploieşti. Cercetările în dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti se fac pentru abuz în serviciu.

Miercuri, la DNA Ploieşti au fost audiaţi, pentru a doua oară, mai mulţi consilieri locali ploieşteni, care au participat la şedinţele în care s-au aprobat hotărârile de consiliu în baza cărora echipa Petrolul Ploieşti să primească premii în valoare de 3 milioane de euro de la bugetul local. Printre cei chemaţi la audieri miercuri s-a numărat şi unul dintre viceprimarii municipiului, Raul Petrescu.

Marţi, celălalt viceprimar, Iulian Teodorescu, a fost audiat de procurori, alături de alţi consilieri locali. Consilierii locali şi cei doi viceprimari au fost audiaţi şi luna trecută, ei având calitatea de martori în acest dosar. La sfârşitul lunii trecute a fost audiat în acelaşi dosar şi primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu. Consiliul Local Ploieşti a aprobat, prin votul consilierilor, două hotărâri care reglementează colaborarea dintre autorităţile locale şi o organizaţie neguvernamentală prin care echipei de fotbal Petrolul i se acordă premii în valoare de 3 milioane de euro din bugetul local.

Brăila

Președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a pierdut procesul cu Agenția de Integritate, după ce Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, anunță Agerpres. Decizia instanței nu este una definitiva, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Agentia de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 că preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, inspectorii având și date care atestă săvârșirea de infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a întocmit și adoptat atât expunerile de motive cât si Hotărârile CJ Brăila și a semnat contracte de asociere între CJ și SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociația Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei. SC Clubul de Fotbal Brăila SA și Asociația Sportivă Handbal Club Dunărea Brăila au ca acționari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA. Acționarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu deține calitatea de acționar majoritar. (Mediafax; Agerpres)

Articolul precedentCampania pentru FRF la Piatra Neamţ
Articolul următorAtuurile Ceahlăului pentru Liga I