0:00

Primăria finanțează în acest an sportul pietrean și acțiunile comunității cu suma totală de 3.500.000 de lei. Cea mai mare parte a finanțării nerambursabile (3 milioane de lei) este destinată sportului de masă și celui de performanță. Beneficiarii fondurilor sunt 22 de cluburi de profil sau asociații și fundații ce reprezintă Piatra-Neamț în competiții, ori promovează mișcarea fizică și sportul în oraș.

Conform listei de proiecte aprobată în ultima ședință de Consiliu Local, echipa de fotbal CSM Ceahlăul (Liga 2) va beneficia de cea mai mare sumă din acest capitol, urmând să primească o finanțare nerambursabilă de 1 milion de lei. De asemenea, Handbal Club Feminin Piatra Neamț (Divizia A) va fi sprijinit cu 490.000 de lei, iar Futsal Ceahlăul (fotbal în sală, Liga 2) va primi 88.700 de lei.

Sportul și acțiunile comunității, sprijin de 3,5 milioane de lei din bugetul local, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Sunt un susținător al sportului și al activităților care aduc plus valoare în comunitate, iar anul acesta, prin finanțări nerambursabile, sprijinim cele două domenii cu 3,5 milioane de lei. Cluburi care performează de ani de zile și ne reprezintă orașul în competiții naționale, asociații cu proiecte care încurajează sportul de masă și vor să insufle această pasiune copiilor, dar și festivaluri și acțiuni consacrate pentru Piatra-Neamț beneficiază și anul acesta de fonduri pentru desfășurarea proiectelor. Susținem echipa CSM Ceahlăul cu 1 milion de lei și celelalte sporturi cu tradiție în performanță din orașul nostru, pentru care am alocat cea mai mare sumă de până acum, 3 milioane de lei.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Sportul și acțiunile comunității, sprijin de 3,5 milioane de lei din bugetul local, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Finanțări consistente vor fi pentru două evenimente programate anul acesta în Piatra Neamț, în organizarea cluburilor ACS Ray’s Dance (310.000 lei pentru „Piatra Open Championship – Cupa Moldovei”), respectiv AC Happy Vibes (300.000 de lei pentru „Zumba Fest”).

Pentru acțiunile comunității (activități non-profit de interes local), a fost alocat un buget de 500.000 de lei, finanțări nerambursabile care vor susține 14 proiecte. Între ele, se regăsesc o serie de activități de tradiție: Filmul de Piatra #16 (80.000 de lei), Marea Mișcare, ediția a III-a (80.000 de lei), Garda de Onoare a Curții Domnești (30.000 lei) sau Târgul de Carte, ediția a XIV-a (25.000 de lei).

Sportul și acțiunile comunității, sprijin de 3,5 milioane de lei din bugetul local, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primăria Piatra Neamț

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Am finalizat misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Macedonia de Nord”
Articolul următorComunicat de presă. Apa Serv răspunde la acuzațiile primarului municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.