0:00

Predarea în concesiunea directă a Troleibuzul SA a celor 21 de  autobuze electrice și a celor 21 de stații lente și 7 rapide se face oficial printr-o hotărâre a CJ Neamț ce face obiectul ședinței extraordinare de mâine, 8 august. Este, de altfel, și unicul proiect de pe ordinea de zi. Este o obligație prevăzută în contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării aceea de a da concesiunea directă a acestora în termen de maximum 60 de zile de la recepția bunurilor, recepție ce a avut loc în mai-iulie anul acesta.

Troleibuzul primește oficial autobuzele electrice într-o ședință extraordinară, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Toate cele 21 de autobuze electrice au fost înmatriculate de către Consiliul Județean, acum urmează să facem clasificările (aprobarea RAR pentru transport persoane – n.r.) și asigurările. Dacă ne încadrăm cu acestea în timp util, pe 16 august ieșim pe teren cu ele să vedem exact cum se comportă”, ne-a declarat Cristian Sauciuc, directorul Troleibuzul.

Autobuzele și stațiile de încărcare intră în Inventarul domeniului public al județului Neamț, în baza Procesului verbal realizat de comisia specială de inventariere a domeniului public și privat condusă de vicepreședintele Dragoș Chitic. Procesul verbal este semnat în calitate de membri, și de secretarul județului, Daniela Soroceanu, ing. Doru Conache (director executiv Investiții), Bogdan Bosovici (director general la Direcția Juridică), Adriana Elena Bosovici (director general Buget-Finanțe), Veronica Vasiliu (director executiv la Direcția Management) și șeful Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului, Cornel -Viorel Galbăn.

Troleibuzul primește oficial autobuzele electrice într-o ședință extraordinară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValoarea totală a finanțării, potrivit contractului, este de 167 de milioane de lei, din care 122,7 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR, 18,6 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul de stat și 2,9 milioane de lei cofinanțarea eligibilă a beneficiarului. Durata de implementare a proiectului este de 48 de luni, până în octombrie anul acesta.

Una dintre obligațiile contractuale ale Troleibuzul este acela de a nu scoate din uz, cel puțin o perioadă de 5 ani de la plata finală, mijloacele de transport. Toate proiectele complementare, cele prin care se modernizează  autobaza societății, stația ITP și se construiesc panourile fotovoltaice pentru a asigura o parte din energia consumată, trebuie să fie finalizate până la data de 31 decembrie 2023.

Angela Croitoru

Articolul precedentACTUALIZARE Accident la Crăcăoani: 6 persoane au ajuns la spital
Articolul următorACTUALIZARE Două mașini ard ca niște torțe în curtea unei firme pietrene
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.