0:00

Tragedia actorului Constantin Ghenescu: Omorât în propria-i casă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Actorul Constantin Ghenescu, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort, joi după-amiază, în locuința sa din Piatra Neamț. Poliția l-a descoperit, după ce unul din vecini a sunat la 112, alertat de mirosul care se simțea din locuința actorului. Constantin Ghenescu nu mai fusese văzut de câteva zile, iar asta n-a făcut decât să crească îngrijorarea celor care l-au cunoscut. Temerile cele mai sumbre s-au adeverit atunci când, trecând de ușa întredeschisă a locuinței, polițiștii au descoperit trupul actorului într-o baltă de sânge. Potrivit mai multor surse din poliţie, moartea actorului a survenit din cauza mai multor răni provocate prin înjunghiere. Odată dus cadavrul la medicină legală, a venit și confirmarea: actorul a murit fiind înjunghiat de mai multe ori în zona gâtului.

Cercetările în acest caz sunt în plină desfășurare. Inițial, polițiștii aveau două piste – crimă sau sinucidere -, dar ieri după-amiază a fost exclusă a doua, mai ales că, între timp, a fost identificat și un suspect. Polițiștii îl caută. ”Moartea a fost violentă. S-a datorat unor plăgi cervicale survenite prin lovituri active. În cauză, a fost identificat un cerc de suspecți. Cercetările continuă pentru depistarea lor”, a declarat Costel Irina, din partea Poliţiei județene.

Biografie

Constantin Ghenescu s-a născut pe 14 februarie 1944, la Alba Iulia. După liceu, a absolvit Școala Tehnică Sanitară din București și a lucrat un an la Spitalul Fundeni. Ulterior, el a absolvit actoria la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București, pe care a absolvit-o în 1969, ca șef de promoție. A jucat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, timp de 25 de ani. A fost profesor la Academia de Teatru și Film (ATF) din București, unde a ocupat, pentru o perioadă de trei ani, și funcția de rector. Ulterior, a fost angajat al Teatrului “Bulandra” din Capitală, dar s-a retras din activitatea teatrală în 2007. Totodată, Constantin Ghenescu a jucat în mai multe filme între care “Și caii sunt verzi pe pereți” (2012), “Undeva la Palilula” (2012), “Cealaltă Irina” (2009), “Weekend cu mama” (2009), “Cronica unei morți amânate” (2008), “Legiunea străină” (2008), “Margo” (2006), “Marilena de la P7” (2006), “Ryna” (2005), “Hacker” (2004), “Niki Ardelean, colonel în rezervă” (2003), “Entre chiens et loups” (2002), “Garcea și oltenii” (2002), “Occident” (2002), “Corul Pompierilor” (2000), “Trenul vieții – Train de vie” (1998), “Stare de fapt” (1996) și “Schimbarea la față” (1995). (Z.C.H.)

Liviu Timuș, director al Teatrului Tineretului: „E greu să găsești cuvinte pentru ce a însemnat Constantin Ghenescu. A fost o lecție de viață și de teatru. Un om de o modestie rară și un profesionalism desăvârșit. Un om cu o capacitate extraordinară de a te scoate din momentele grele și a te face să zâmbești, indiferent cât de greu îți era. Era o poezie…”

Liviu Harbuz, deputat PSD: „Un prieten, un actor care a luptat cu suferințele lumești și nelumești. Și-a jucat propriul rol tragic.”

In Memoriam – Constantin Ghenescu

Teatrul Tineretului, prin întreaga sa echipă, îşi exprimă regretul pentru trecerea la cele veşnice a marelui actor Constantin Ghenescu (n. 12 februarie 1944, Bucureşti), nume consonant cu o lungă perioadă din istoria Teatrului Tineretului, contribuind major la prestigiul acestei instituţii prin talentul său.

A absolvit în 1969 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, clasa profesorului Moni Ghelerter, fiind repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. A debutat în „Cronica personală a lui Laonic” de Paul Chitic, regia Magda Bordeianu, spectacol cu premiera pe 22 august 1969, în care a interpretat personajul Iraclie. Lordul Lovell din „Răfuiala“ de Ph. Messinger, Josef K. din „Procesul” de S. Berkoff,  Rică Venturiano, Crăcănel sunt doar câteva dintre rolurile memorabile cu care a bucurat publicul Teatrului Tineretului.

În anul 1997 s-a transferat la Teatrul „Bulandra“ din Bucureşti, continuând să aibă colaborări la Teatrul Tineretului şi în anii următori.

Cei care l-au cunoscut îndeaproape mărturisesc despre o fire marcată de o delicateţe neobişnuită şi discreţie.

Fie-i somnul lin!

Tragedia actorului Constantin Ghenescu: Omorât în propria-i casă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tragedia actorului Constantin Ghenescu: Omorât în propria-i casă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentGrădinițe cu panouri solare „stinse”
Articolul următorDe teama europarlamentarelor: Primarii – momiți cu salarii mai mari

3 COMENTARII

  1. Sa te odihnesti in pace om bun si sensibil. Doar cei care l-au cunoscut cu adevarat stiu ce a insemnat pentru teatru COSTICA GHENESCU, si ce a reprezentat meseria de actor pentru el.

  2. din art.se intelege ca actorul locuia la bloc care cu siguranta are interfon, si nimeni nu a vazut nimic,nimeni nu a auzit nimic;da’ toate babele si toti mosnegii care’s cu ochii pe geam toata ziua imposibil sa nu stie cine’i calca pragul actorului! ca de obicei trebuie sa fie cineva dintre cunoscutii lui,doar nu dai drumu’ la usa la orice necunoscut si’l mai si lasi in casa ;esti mult mai vigilent! sa’i fie tarana usoara ! Dumnezeu sa-l ierte si sa se odihneasca in pace ! sper ca echipa de criminalisti sa-l prinda pe nenorocit(i)!

Comentariile sunt închise.