0:00

Senator Ioan Chelaru: „Preşedintele-jucător mizează pe o fundătură, primarul Emil Boc se ascunde în ea”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În urmă cu ceva timp, Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a luat două zile libere, lăsând la o parte interesele ţării, care îl macină doar seara, pe la 7.00, înaintea jurnalului de ştiri, şi s-a suit, în  8 februarie, în Dealul Clujului, să-i de-a viaţă celui mai sentimental proiect al său: Partidul Mişcarea Populară. Şi asta, pentru a nu ştiu câta oară, deoarece este evident că acest partid, născut la Cotroceni, chiar nu are nicio şansă să fie ţinut la pieptul viu şi plin de voturi al electoratului.

Succesul dezbaterii publice pe tema „Statul de drept – între modelul european şi realitatea din România” a fost asigurat de activiştii lui Boc, care, cu mic cu mare, au venit mânaţi de o dorinţă nestăvilită de a se transforma, după modelul Elenei Udrea, Emil Boc, Cristian Preda sau chiar al  fostului ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, în gâştele Capitoliului, al căror unic scop este să salveze statul de drept de statul mafiot, pe care ei l-au creat cu mult sârg.

Ar trebui totuşi să se ştie, încă de pe vremea meselor îmbelşugate de la Guvern sau de aiurea sau poate de la cunoscutul fabulist Krâlov, că voi, adică gâştele, „sunteţi bune numai la tavă şi la cuptor”; aşa zice Tudor Arghezi, traducând fabula „Gâştele”.

Salvarea statului de drept după modelul european al Partidului Mişcării Populare s-a concretizat imediat, când inamicul statului, un cetăţean român – e adevărat, mai în vârstă, 85 de ani -, fost învăţător şi deţinut politic, care vocifera împotriva lui Traian Băsescu, a fost luat pe sus de forţele de ordine şi dat afară din sală. Nici nu se putea un exemplu mai bun de „aşa se procedează”, pentru ochii mari şi minţile deschise ale participanţilor la dezbateri.

Emil Boc, cu o lacrimă în colţul ochiului, gândindu-se la locul călduţ de primar, dar cu mâna strânsă de preşedintele Băsescu, s-a înscris, pe 9 februarie 2014, în Fundaţia Mişcarea Populară. Nu pot să nu fiu în asentimentul lui Vasile Blaga, care a afirmat că speră ca Boc să nu se fi înscris într-o fundătură. Acest om nou, Emil Boc, nu se gândeşte, doar execută, fiindcă îi e deja clar până şi lui că alţii gândesc pentru el. Îmi trezeşte, din păcate, amintiri sumbre şi dureroase despre acele practici de esenţă stalinistă.

Dar, iată, echipa colorată intens portocaliu, fostă PDL-istă, care a construit cu osârdie cimitirul unde guvernarea Boc a îngropat creşterea economică a României, renaşte, deputatul Elena Udrea declarând zâmbitoare: „Ca pe vremuri, din nou o echipă.”

Şi ce vremuri de tristă amintire!

Această echipă, ce se doreşte un fel de pasărea Phoenix, la fel de imorală, îşi caută drum numai prin fundături. Preşedintele ţării împreună cu Elena Udrea şi primarul Boc au pornit pe o uliţă plină de hârtoape spre un sat de lângă Turda, pentru a zăbovi timp de vreo trei ore la o pensiune cu multe stele, departe de ochii cetăţenilor şi ai presei, unde preaplecatul primar a decis să se ascundă imoral sub fusta unei fundaţii, în loc să se ridice la înălţimea funcţiei publice cu care a fost învestit de clujeni, şi care, în micimea lui sufletească devenită proverbială, ar putea da dovadă de curaj şi de responsabilitate politică, demisionând din funcţia de primar, pentru a sluji demn, cu cinste şi bravură Partidul Mişcarea Populară, în calitate de membru cu acte în regulă.

A doua zi, Emil Boc, cu aceeaşi lacrimă nostalgică în colţul ochiului, şi-a luat la revedere de la preşedintele ţării şi, bineînţeles, de la Elena Udrea, care, din motive numai de ei ştiute, au întârziat plecarea cursei de linie TAROM de la Cluj spre Bucureşti, lăsând să aştepte în microbuz 35 de minute pasagerii acelui zbor, printre care se aflau şi unii dintre colegii noştri: Sorin Bota, senator PSD; Steluţa Cătăniciu, deputat PNL; Cornel Itu, deputat PSD; Máté András, deputat UDMR; Elena Uioreanu, deputat PNL; Kelemen Hunor, preşedintele UDMR; Augustin Zegrean, preşedinteleCCR; Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Emil Boc, omul cu o dilemă: a fi sau a nu fi primar.

Domnule Emil Boc,

Legea prevede că un primar îşi pierde mandatul dacă se înscrie într-un alt partid. Nu vă ascundeţi într-o fundătură, într-o fundaţie. Asumaţi-vă deciziile şi opţiunile politice, arătaţi-vă clar simpatia şi susţinerea faţă de Partidul Mişcarea Populară. Faceţi dovada unui act de moralitate şi daţi-vă demisia!

Senator Ioan CHELARU

Articolul precedentPartidul Mişcarea Populară – Comunicat de presă
Articolul următorCarpatcement susţine elevii din Hunedoara