Fost lider PSD obligat la muncă în folosul comunității la Primăria Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAproape 7 ani au trecut de când fostul senator de Neamț, Dan Manoliu, a ucis un biciclist și astăzi, 31 octombrie, a fost condamnat definitiv. Fostul vice al CJ Neamț venea spre serviciu cu mașina, de la Roman la Piatra Neamț, când a intrat cu mașina într-un bărbat de 58 de ani care se deplasa pe marginea drumului, la Baratca. Inexplicabil, pentru că șoferul nu era băut. Inițial dosarul a fost deschis la Parchetul Neamț, însă ulterior a ajuns la Parchetul General, după ce Manoliu a devenit senator de Neamț, în 2016 (detalii aici ). Apoi, în 2019 a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere.

Decizia a fost păstrată și de instanța superioară și a devenit definitivă azi. Înalta Curte de Casație și Justiție a păstrat sentința pe fond, potrivit căreia Dan Manoliu  este obligat să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Roman (detalii aici ). Doar pe parte civilă s-a pronunțat ÎCCJ, astfel că asigurătorul va trebui să achite rudelor victimei despăgubiri ce însumează 90.000 de euro.

Fapta a avut loc pe 21 decembrie  2015, în localitatea Baratca (comuna Bârgăuani). Manoliu a pătruns pe contrasens şi a lovit în plin un biciclist de 58 de ani. Impactul a fost extrem de violent, iar victima, care a suferit leziuni foarte grave, a murit la spital, după două ore. Şoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi a ieşit negativ.

Dan Manoliu a susținut că nu îşi aduce aminte cum s-a produs tragedia, deoarece şi-a pierdut cunoştința. „Nu ştiu cum s-a întâmplat, brusc mi s-a tăiat filmul, cum se spune. A fost fie un puseu de tensiune, fie o cădere de calciu, pentru că nu îmi aduc aminte absolut nimic. M-am trezit după producerea accidentului“, declara atunci Dan Manoliu.

G.M.

Articolul precedentMuncă la negru ca-n codru: ITM Neamț a amendat 11 firme cu peste 107.000 lei
Articolul următorPetrecere de Halloween cu jointuri și cannabis întreruptă de polițiști