0:00

Fost senator de Neamț, condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSentință finală în cazul lui Dan Manoliu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și senator, condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare.

El a accidentat mortal un biciclist,  în satul Baratca, faptă din 21 decembrie 2015, pe când era vice la CJ Neamț. De altfel, el venea cu mașina de la Roman, unde locuiește, la Piatra-Neamț, unde lucra. A intrat pe contrasens și l-a spulberat pe biciclist, un localnic de 58 de ani. Acesta a murit în aceeași zi, la ora 11, din cauza leziunilor grave suferite.

Polițiștii l-au testat pe șofer, iar rezultatul a fost negativ. Despre acel eveniment, Dan Manoliu spunea la acea vreme că nu știe nimic, deoarece şi-a pierdut cunoştinţa înainte de accident. „Nu ştiu cum s-a întâmplat, brusc mi s-a tăiat filmul, cum se spune. A fost fie un puseu de tensiune, fie o cădere de calciu”, a  declarat fostul vice atunci Dan Manoliu.

Procesul a început în noiembrie 2019 și prima sentință a fost pronunțată după doi ani. Decizia finală mai prevede ca Dan Manoliu să muncească în folosul comunității pentru o perioadă  de 60 de zile, la Primăria Roman.

C.I.

Articolul precedentComunicat de presă. Măsuri luate de CJSU după tragedia de la Borca
Articolul următorStart la programele Rabla și Rabla Plus sesiunea februarie 2022