0:00

Start la programele Rabla și Rabla Plus sesiunea februarie 2022, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 8 februarie, începând cu ora 10.00 demarează prima sesiune a programelor Rabla și Rabla Plus pentru anul 2022. Persoanele fizice pot să se adreseze producătorilor / dealerilor auto pentru înscrierea în programe în timp ce persoanele juridice pot încărca documentele necesare în aplicaţie, conform anunţului făcut de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programelor Eficienţă energetică în clădirile publice, Iluminat Public şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi rămân valabile şi pot fi utilizate pentru accesarea aplicaţiei informatice în vederea participării în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Persoanele fizice se pot adresa de marţi, 08.02.2022, producătorilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, iar din aceeaşi dată, persoanele juridice pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe”, a transmis Ministerul Mediului citat de news.ro.

Pentru programul Rabla Clasic prima de casare este de 6.000 de lei pentru un automobil și 9.000 de lei dacă sunt predate două. La această sumă se pot adăuga ecobonusuri, cel mai mare fiind de 3.000 de lei în cazul achiziționării unui automobil nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Nota de înscriere în cadrul programelor Rabla și Rabla Plus este valabilă pentru 300 de zile, timp în care beneficiarii trebuie să achiziționeze un automobil nou.

Valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat prin cele două programe.

ZCH

Articolul precedentFost senator de Neamț, condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă
Articolul următorAutoturism intrat într-un cap de pod, o victimă încarcerată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.