0:00

Patru oameni munceau la negru la 3 firme de exploatare forestieră din județul Neamț, au constatat inspectorii de muncă aflați în control în ultimele două săptămâni. Amenzile date celor trei firme sunt de 80.000 lei, dar la una din firme inspectorii au aplicat 40.000 lei amendă, întrucât au găsit doi lucrători fără acte de angajare. În plus, echipa Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț a mai dat 3.000 lei amenzi pentru alte abateri la legislația de muncă, între care se distinge neinformarea salariaților cu privire la atribuțiile aferente postului ocupat.

Muncă la negru ca-n codru: ITM Neamț a amendat 11 firme cu peste 107.000 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La controlul din a doua jumătate a lunii octombrie au fost verificate 20 de firme din domeniul exploatare forestieră, inclusiv care se ocupă de transportul masei lemnoase. Pe parte de norme de protecția muncii, inspectorii au constatat grave abateri, cum este faptul că „nu erau utilizate de către lucrători echipamentele individuale de protecţie (cască de protecție, pantaloni antilanț), acordate de angajatori”, după cum precizează ITM Neamț în comunicatul de presă transmis redacției astăzi, 31 octombrie.

Muncă la negru ca-n codru: ITM Neamț a amendat 11 firme cu peste 107.000 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 20 de angajatori. Inspectorii de muncă au constatat 25 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale din care 7 amenzi în cuantum de 24.500 lei şi 18 avertismente contravenţionale”, potrivit sursei citate.

C.I.

Articolul precedentUn incendiu de sezon a făcut scrum o bucătărie de vară
Articolul următorFost lider PSD obligat la muncă în folosul comunității la Primăria Roman