0:00

În județul Neamț, 1.749 de copii cu vârste între 3-6 ani, 144 părinți și 70 de educatori din 28 de comunități defavorizate sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – amplu proiect de educație timpurie din România, derulat de Fundația World Vision România şi Fundația OMV Petrom. În timpul acțiunilor desfășurate, atât părinții, cât și educatorii au primit suportul necesar pentru a facilita accesul la educație al preșcolarilor.

Programul “Start în educație” în județul Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopiii au primit câte un “Ghiozdănel cu viitor”:

– un pachet cu resurse educaționale ce conține: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. Acestea îi vor ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

„Kitul educațional Ghiozdănel cu viitor reprezintă un pas mic, dar sigur pentru preșcolarii din grădinițele noastre. Materialele primite nu numai că le-au adus zâmbetul pe buze celor mici, dar au adus și o rază de speranță și bucurie. Activitățile au devenit mult mai atractive, materialele fiind de cea mai bună calitate. Visul unui copil poate fi ascuns într-un Ghiozdănel cu viitor”, a declarat Andrei Stela Luminița, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 2, Piatra-Neamț.

Părinții au participat la ”Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări și tot suportul necesar pentru a învăța cum să-și susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Părinții copiilor cu vârste între 0 și 6 ani au acces la o serie de tutoriale, pe canalul dedicat YouTube Start în Educație:

Proiectul asigură accesul la resurse și grădinițelor din comunități dezavantajate și crește competențele educatorilor pentru sprijinirea părinților. Astfel, 53 grădinițe din Neamț au beneficiat de kit-ul “ABC Grădi” – un pachet cu produse didactice de dezvoltare psiho-motrică şi de dezvoltare a abilităţilor cognitive. Cu ajutorul acestuia, educatorii pot organiza jocuri și activităţi ce îi vor sprijini pe copii să îşi dezvolte abilităţi şi deprinderi precum: orientarea spaţială, motricitatea grosieră, echilibrul static şi dinamic, înţelegerea regulilor sociale, concentrarea şi direcţionarea atenţiei.

Programul “Start în educație” în județul Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTotodată, 70 de cadre didactice din județul Neamț au participat la cursuri pentru dezvoltarea și perfecționarea competențelor de educație parentală. Programul vine în sprijinul a 120.000 copii cu vârste între 3-6 ani, 23.000 de părinți, 3.500 de educatori și 1.500 de grădinițe din peste 1.000 de comunități defavorizate din toată țara.

Angela CROITORU

Articolul precedentNereguli în domeniul exploatării lemnului la Borca
Articolul următorMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Matematicianul Daniel Tătaru, absolvent al Liceului ”Petru Rareș” a devenit membru de onoare al Academiei Române”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.