0:00

Expoziție temporară la Muzeului de Științe Naturale Piatra-Neamț: „FASMIDELE – CURIOZITĂȚI ALE NATURII”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de astăzi, 30 aprilie, o nouă expoziție intitulată „Fasmidele – curiozități ale naturii” este prezentă în Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț.

În cadrul prezentării vor fi 70 de exponate naturale, din aproximativ 20 de specii, mai puțin cunoscute de publicul larg. Aceast grup de insecte au capacitatea extraordinară de a se camufla în fața pericolelor atât de bine, încât cu greu pot fi observate și pot sta nemișcate foarte mult timp. Speciile sunt specifice zonelor tropicale și subtropicale, aceste viețuitoare impresionând prin dimensiunile foarte mari, măsurate în zeci de centimetri și prin faptul că se reproduc fără a se împerechea. În aceste specii, prezența masculilor este foarte rară sau chiar inexistentă.

Proiectul este organizat de Complexul Muzeal Național Neamț, prin Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț în colaborare cu Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați.

Cea mai lungă fasmidă este Phobaeticus chani, găsită în pădurile din Insula Borneo, a cărei dimensiuni sunt de aproximativ 57 de centimetri. Ruda ei, Phobaeticus kirbyi, cunoscută de peste 100 de ani, măsoară nu mai puţin de 35 de centimetri”, declară reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

Denisa POPA

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, deputat PNL: Am votat pentru modificarea Legii privind performanța energetică a clădirilor
Articolul următorFlorentina Luca Moise și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.