0:00

Primăria are termen până pe 14 mai să curețe zona în care trăiesc rromii din Speranța. Termenul a fost impus de Garda Națională de Mediu care, în urma verificărilor întreprinse pe baza sesizărilor depuse de locatarii celorlalte blocuri din cartier, a constat că zona locuită de rromi este un adevărat focar de inspecție. Mai mult, Primăria a decis că F-urile locuite de rromi, de fapt ce a mai rămas din ele, vor fi demolate, după evacuarea locatarilor, fie ei bipezi sau patrupezi, din luna iunie.

”Avem termen până pe 14 mai să curățăm acea zonă. Acolo este un adevărat focar de infecție, termenul a fost impus de Garda de mediu, ni s-a dat ultimatum, dacă nu rezolvăm problema, primim amendă. Vor ieși la curățeniei lucrătorii de la Locativ Serv, Salubritas, Brantner și cei ce primesc ajutoare sociale. Sunt tone de gunoaie acolo, căutăm o soluție ieftină să vedem cum transportăm acest gunoi. Locuitorii de la H-uri au reclamat mizeria de acolo, sunt mirosuri pestilențiale. Cei care locuiesc acolo fac mâncare afară pe pirostrii, cu calul legat alături. Acum, așa cum am spus este nevoie de bani pentru a transporta gunoiul strâns de acolo, în mod normal costă 100 de lei metrul cub. Acum Brantner estimează câte gunoaie vor fi strânse de acolo”, a precizat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

De la Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu Neamț nu am putut afla mare lucru despre mizeria care tronează de ani de zile în zona F-urilor din Speranța. După spusele dlui. comisar șef Iftimie Petrariu, care se pare că are lesa lungă și ajunge chiar și până la București, via e-mail, via 544, nu se poate spune care este pericolul pe care îl prezintă pentru populație mizeria lăsată în urmă de rromii din Speranța. Dacă ar fi să ne luăm după onor dl. Petrariu, trebuie să respectăm procedurile și să aflăm de la Agenția Națională a Gărzii de Mediu, de la București, ce se întâmplă într-un amărât de cartier de la periferia municipiului Piatra Neamț. La mai mare domnule Petrariu, succes în a afla mai repede de la București dacă aveți învoire să răspundeți la întrebări și fără e-mail și 544, în mai puțin de zece zile.

”Nu vă pot spune nimic. Formulați întrebări și trimiteți-le pe e-mail sau fax. Noi formulăm răspunsul, îl trimitem la avizare la București, după care vi-l dăm. Astea sunt procedurile noastre și trebuie să le respectăm”, a declarat Iftimie Petrariu, comisar șef al Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu. (I. CĂLIN)

Articolul precedentInterviu cu scriitorul basarabean Leo Butnaru, la Iaşi
Articolul următorTragedie pe Ştefan cel Mare

1 COMENTARIU

  1. acest domn pietrariu de la mediu nu face absolut nimic noi ne ducem de citiva ani buni la dinsul cu problema zgomotului si mirosului produs de statia de epurare si la fel zice ca el face ce zice bucurestiul si partidul din care face parte noi cetateni din acest oras suntem la mila lor poate poate vor face ceva in urmatori 100 de ani ne este rusine cu acesti oameni

Comentariile sunt închise.