0:00

În şedinţa de Consiliu Prefectural de astăzi, 29 iunie, după ce s-a plâns de numărul mic de angajaţi ai Gărzii de Mediu Neamţ, doar 8, de problemele privind intervenţiile în teren, inexistenţa unui Serviciu de Permanenţă şi de faptul că toată legislaţia legată de protecţia mediului ar trebui modificată din temelii, comisarul şef Iftimie Petrariu a bifat, la capitolul situaţii serioase, problema pădurilor.

Şeful Gărzii de mediu Neamţ, spectacol la Consiliul Prefectural: „Oamenii vor să-i închizi!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIftimie Petrariu a spus că nu se mai fac niciun fel de controale de mai bine de 6 ani, în modul în care se taie în exploataţiile forestiere din Neamţ şi din ţară, în condiţiile în care jumătate din teritoriul judeţului este împădurit. Şi asta, din simplul motiv că ordinul de ministru prin care firmele sau persoanele fizice care exploatează pădurile erau obligate să deţină autorizaţie de mediu a fost abrogat. Aşadar, aceştia fac ce ştiu şi cum ştiu şi nimeni nu-i deranjează, a punctat comisarul şef al Gărzii de Mediu Neamţ.

Şeful Gărzii de mediu Neamţ, spectacol la Consiliul Prefectural: „Oamenii vor să-i închizi!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Oamenii vor spectacol, oamenii vor să-i închizi!”, a spus Iftimie Petrariu referindu-se la aşteptările populaţiei de la comisarii din subordinea sa, legat de cazurile de poluare. În realitate, aceştia pot doar să aplice amenzi, cuprinse între 30.000 de lei şi 60.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 50.000 de lei la 100.000 de lei în cazul companiilor, nu pot cere închiderea unei firme sau a unui punct de lucru.

Tot el a arătat şi că direcţia de acţiune a instituţiei sale este cea preventivă. Adică, se dispun măsuri acolo unde se constată nereguli, cu termen de soluţionare de 30 de zile, după care, dacă nu se iau aceste măsuri se trece la sancţiuni. Şi aproape toate sancţiunile date de Garda de Mediu Neamţ, 98%, sunt contestate în instanţă, dar, până acum niciun proces de această natură nu a fost pierdut.

Angela Croitoru

Articolul precedentO ucraineancă a intrat cu maşina în stâlp la Roman
Articolul următorComunicat de presă Primăria Piatra Neamț. Avertisment de caniculă și recomandări
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Nimeni in tara asta nu isi mai face treaba pentru care este platit…….,sau incuibat in institutiile statului doar „borfasi si escroci”……,de sus si pana jos

Comentariile sunt închise.