0:00

Popescu, campanie în incertitudine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Venit la Piatra Neamț pentru a-și prezenta programul cu care candidează la șefia forului fotbalistic românesc, Gică Popescu nu a scăpat de emoții. Instanța care judecă ”Dosarul transferurilor” a amânat pronunțarea sentinței pentru data de 4 martie, deoarece judecătorii nu au avut timp pentru parcurgerea dovezilor prezntate în dosar. Această amânare complică lucrurile în ceea ce priveşte alegerile pentru președinția FRF, programate o zi mai târziu, astfel că, încă, nu se ştie dacă Gică Popescu va mai avea dreptul de a candida, în cazul în care va fi găsit vinovat și condamnat.

Întâlnirea dintre candidatul Gică Popescu și factorii de decizie din fotbalul nemțean, care vor vota pe data de 5 martie noul președinte al FRF, s-a desfășurat sub semnul incertitudinii. În cazul în care Gică Popescu va fi condamnat definitiv, atunci, conform regulamentelor în vigoare, nu va avea drept să candideze. Întrebați despre cum vor vota pe data de 5 martie, atât Cristi Vornicu, reprezentantul județului Neamț la futsal, cât și președintele AJF Neamț, Ioan Costin Toma, au refuzat să dea un răspuns tranșant.

Popescu, campanie în incertitudine, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nici Viorel Măstăcăneanu, președintele CA al FC Ceahlăul nu a răspuns la întrebare, cu toate că, în repetate rânduri, primarul Gheorghe Ștefan a declarat că îl susține pe Gică Popescu la șefia FRF. Nici candidatul Gică Popescu n-a părut prea optimist, cu toate că până la venirea în Piatra Neamț campania sa a fost una dezinvoltă: ”Niciodată nu am comentat deciziile instanței și n-o s-o fac nici acum. Mă voi supune legii”.

Gică Popescu a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi prejudiciat statul român cu 675.000 de dolari. După ce prima instanță de judecată l-a achitat, decizia a fost contestată, iar cea de-a doua instanță a decis condmanări pe linie pentru toți inculpații: Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Gică Popescu şi Jean Pădureanu. Dintre aceştia, doar ultimii trei au primit pedepse cu suspendare. Şi această decizie a fost contestată, de data aceasta de inculpaţi, iar procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care pe 20 mai trimitea dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Ajuns la 67 de termene şi cu un nou Cod Penal intrat între timp în vigoare, procurul de ședință a cerut pentru Gică Popescu trei ani cu suspendare în “Dosarul Transferurilor”, ceea ce nu îl disculpă total pe candidatul la șefia FRF. Statutul FRF prevede următoarele în privința candidaților: să aibă cetăţenia română, să aibă studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă, să nu fi suferit condamnări penale cu privare de libertate, să nu fi fost declarat persona non grata de Adunarea Generală a FRF. (C. SOROCEANU)

Articolul precedentCeahlăul – U Cluj 1-1
Articolul următorVasile Baghiu, în dialog cu cititorii din Bicaz