0:00

Partidul Social Democrat (PSD) ar obţine un scor record – 40% -, dacă ar avea loc alegeri acum, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în luna octombrie, la comanda social-democraţilor. PSD este urmat în clasament de PNL (17%), AUR (14%), USR (13%), UDMR (5%), PMP şi PPUSL (4%), Pro România (2%) şi ALDE (1%).

De altfel, primii doi politicieni care se bucură de încrederea electoratului, potrivit acestui sondaj, sunt de la PSD: Alexandru Rafila (30%) şi Marcel Ciolacu (25%). Singurul liberal bine cotat (24%) este Emil Boc, primarul Clujului, dar probabil motivele pentru care se bucură de încredere nu sunt politice. Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis se bucură doar de 14% încredere, fiind depăşit de Raed Arafat (23%) şi de George Simion (AUR-20%).

SONDAJ AVANGARDE Dacă ar fi alegeri acum, PSD ar obţine un scor record, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa mai în toate sondajele din 1990 încoace, 80% dintre respondenţi consideră că România merge într-o direcţie greşită, în timp ce 77% dintre aceştia nu dau notă de trecere Guvernului României (e vorba de cabinetul Câţu) la capitolul gestionării pandemiei. Nu în ultimul rând, românii nu sunt prea optimişti nici în privinţa viitorului: 35% cred că, peste un an, vor trăi aproximativ la fel, în timp ce 26% consideră că o vor duce mai rău, iar 8% văd anul următor în culori foarte sumbre.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-26.10 2021, pe 900 de subiecţi. Marja de eroare este de 3,2%. Sondajul integral (pdf):

avangarde octombrie 2021

(M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentFOTO. Distracţia în pandemie costă! Amenzi de peste 10 mii de lei pentru o petrecere în miez de noapte la Roman
Articolul următorSute de vitezomani surprinşi de poliţişti şi amendaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.