0:00

O femeie s-a răsturnat cu maşina

O tânără de 33 de ani a făcut o “cascadorie” involuntară, în ziua de 28 aprilie, în timp ce-şi conducea maşina pe DN 15 D şi, în afara localităţii Bahna Mare, a pierdut controlul volanului. Autoturismul a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat, iar conducătoarea auto s-a ales cu leziuni la umăr şi în zona abdominală.

Şofer din Focşani, accident grav la Căciuleşti

Viteza a fost cauza accidentului petrecut tot în ziua de 28 aprilie, pe DJ 156 A, în afara localităţii Căciuleşti. Un bărbat de 46 de ani din Focşani nu a mai putut stăpâni maşina pe care o conducea şi s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. Autoturismul s-a făcut praf – poliţiştii au estimat că este distrus în proporţie de 85%, iar conducătorul auto a fost dus, iniţial, la spitalul din Piatra Neamţ, pentru ca ulterior să fie transferat la spitalul din Focşani. Medicii l-au diagnosticat cu politraumatism, trei fracturi costale,  traumatism toracic şi traumatism cranio-cerebral.

Braconieri prinşi pe Siret

Doi pescari, care aveau planuri mari pentru ziua de 28 aprilie, au fost prinşi de poliţişti, au rămas fără unelte şi s-au ales cu dosare penale. Primul, un bărbat de 47 de ani, a fost reperat pe malul Siretului, în satul Buruieneşti, cu năpatca la purtător. Al doilea, un bărbat de 49 de ani, se poziţionase tot pe malul Siretului, în punctul numit “La Gunoaie” şi era dotat tot cu năpatcă, o plasă de pescuit comercial, interzisă prin lege pentru muritorii de rând.

Scrum de la mansardă până la parter

Un incendiu de amploare a mistuit o casă din Ţibucani, în noaptea de 28 spre 29 aprilie. Pompierii din Târgu Neamţ au fost anunţaţi cu jumătate de oră înainte de miezul nopţii şi s-au dus la locul intervenţiei cu două autospeciale. Flăcările cuprinseseră deja mansarda şi două camere de la parter, suprafaţa totală afectată de incendiu fiind de 200 mp. În final, acoperişul, mansarda, bunurile electrocasnice, mobila şi alte obiecte s-au făcut scrum. După ce au lichidat incendiul, militarii au stabilit că focul a izbucnit din cauza coşului de fum, care nu era izolat faţă de elementele din lemn ale construcţiei. La intervenţie au participat şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Ţibucani şi Păstrăveni. Casa a fost distrusă în proporţie de 70%, dar – ca o consolare palidă pentru proprietar – au rămas neatinse de foc toate anexele.

Carabină dezgropată la Tazlău

Un bărbat care s-a apucat să facă o pivniţă, în ziua de 28 aprilie, în curtea unei case din Tazlău, a dezgropat o carabină şi s-a oprit imediat din lucru, de teamă să nu dea peste vreo bombă. Omul a anunţat pirotehniştii, care s-au dus la faţa locului, au ridicat arma şi au verificat zona, pe o suprafaţă de 50 mp, cu detectorul de metale, ca să-l asigure pe gospodar că nu este în pericol. Nu a mai fost găsit nici un elemnt de muniţie, iar carabina – amintire din război – va fi distrusă la prima misiune, când pirotehniştii vor scăpa de toată “recolta” de proiectile dezgropate în timpul lucrărilor de primăvară.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentCe se mai fură prin Neamţ: truse de chei, scări metalice şi garduri
Articolul următorDosarul „Mafia lemnului” a exclus doi poliţişti din sistem