0:00

Luna curățeniei la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prima lună de primăvară este una de mobilizare generală în ceea ce privește curățenia în orașul Târgu-Neamț. În acest sens, se desfăşoară lucrări în sectoarele de spaţii verzi, în confecţii metalice, salubritate, reparaţii străzi, marcaje rutiere, siguranţa circulaţiei. Se vor face tăierile de corecţie a arborilor pe spaţii verzi, la gardurile vii, se plantează arbuşti şi flori. De asemenea, se vor vopsi stâlpii, bordurile şi tot ce înseamnă mobilier urban.

”Lucrăm la îndepărtarea nisipului de pe străzi şi unde e cazul vom spăla străzile. Vor fi desfiinţate depozitele necontrolate de gunoi. Aşteptăm ca şi cetăţenii să realizeze şi ei o mică întreţinere la clădiri şi garduri, la şanţuri şi mizăm pe sprijinul asociaţiilor de proprietari. Cei de la Polaris vor mări frecvenţa de ridicare a gunoiului pentru că apar mai multe deşeuri. Sunt străzi unde intervenim pentru plombarea gropilor cu mixtură asfaltică”, ne-a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală.

Luna curățeniei la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Curăţenia de primăvară este obligatorie pentru toţi cetăţenii, asociaţiile de proprietari/locatari, agenţii economici, instituţiile şi autorităţile publice care domiciliază, au sediul şi/sau îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului şi localităţile componente. În această perioadă, vor avea loc activităţi de ecologizare, igienizare şi colectare de deşeuri. Iustina Miltiade, peisagistul de la Eurosal le reamintește târgnemțenilor despre obligațiile pe care le au în privința păstrării curățeniei orașului.

“Persoanelor fizice şi juridice le revin obligaţii precum: să asigure curăţenia şi întreţinerea locuinţelor, sediilor şi spaţiilor comerciale, a anexelor gospodăreşti, curţilor, zonelor verzi şi parcărilor aferente imobilelor, precum şi a terenurilor pe care le deţin în proprietate; să efectueze şi să menţină curăţenia trotuarelor, aleilor, a părţilor carosabile a străzii sau a drumului din jurul imobilelor, a locurilor de parcare de reşedinţă pe care le folosesc; să cureţe, să refacă şi să pregătească zonele verzi degradate; să pregătească în vederea amplasării, jardiniere şi ghivece cu flori la ferestre, balcoane, terase şi alte locuri cu impact asupra spaţiului public, fiind interzisă expunerea oricăror obiecte inestetice, voluminoase; să asigure spălarea şi amenajarea vitrinelor, a geamurilor, întreţinerea firmelor şi faţadelor imobilelor; să efectueze curăţarea subsolurilor şi beciurilor la blocurile de locuinţe, ca acţiune premergătoare celei de deratizare şi dezinsecţie”, a declarat specialistul de la Eurosal. (C.T. STURZU)

Articolul precedentCota unică menţinută la 16%
Articolul următorGălățenii, relaxare înaintea meciului cu Ceahlăul

1 COMENTARIU

  1. Asteptam sa refaca arbustii uscati di pi centru. Pt un tuia, primaria plateste 120 de lei, iar in dedeman e 30 lei!!!! Arnautu a pus pavele, iar Harpa ne scoate ochii cu copacei.

Comentariile sunt închise.