0:00

FOTO. O nouă autospecială în dotarea ISU Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn dotarea ISU Neamț a intrat recent o nouă mașină de intervenție, o autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă la înaltă presiune și hidroperforare. Achiziția s-a făcut în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Printre altele autospeciala are un rezervor de apă cu o capacitate de 800 de litri, furtun de înaltă presiune de 80 de metri cu posibilitatea de extindere cu alți 40 de metri, este dotată cu sistem pentru monitorizarea timpului de utilizare a aparatelor de respirat, dar și cu prelată anti-incendiu auto, aparat de termoviziune, și poate atinge o viteză de 130 km/h.

FOTO. O nouă autospecială în dotarea ISU Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutospeciala poate fi folosită în misiuni de stingerea incendiilor în zone urbane și rurale; prim răspuns în combaterea incendiilor din spații închise; intervenția ofensivă în cadrul structurii incendiate; penetrarea/tăierea oricărui tip de material de construcție; pulverizarea jetului de apă în interior, la presiuni mari, pentru răcirea eficientă a incintei și combaterea rapidă a focului, cu un consum de apă redus; atacarea incendiului produs în interiorul unei incinte, din exterior; controlarea focarelor ascunse și a incendiilor produse în structuri compartimentate, fiind astfel evitat riscul de răbufnire sau incendiere totală, cu limitarea daunelor suplimentare cauzate de apă; deplasare rapidă la intervenție; optimă a dispozitivului de intervenție; hidroperforarea materialelor de construcții şi pulverizarea apei sub formă de ceață (cu un randament extrem de ridicat pentru răcire şi stingere).

Beneficiile noii dotări constau în randament de stingere crescut, prin folosirea unei cantități reduse de apă; deținerea unui aparat de termoviziune pentru identificarea focarelor și organizarea misiunii de stingere prin hidroperforare, căutarea și extragerea rapidă a victimelor din zonele cu vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției focarelor și identificarea opțiunilor și metodelor alternative de acces/intervenție; un plus de siguranță pentru personalul de intervenție.

(G.S.)

Articolul precedentAsociația Ținutul Răzeșilor anunță deschiderea apelului de selecție a proiectelor pentru două măsuri
Articolul următorSăptămâna reciclării. Campanie de probă cu succes