0:00

„Dependenți” de jocurile copilăriei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Curtea Școlii Gimnaziale Nr. 8 Piatra Neamț a fost, ieri, plină de elevi care au demonstrat că „dependența” de sport este cea mai sănătoasă dependență. În cadrul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, aproximativ 250 de elevi au „luptat”, prin sport, împotriva drogurilor.

„Debutează, astăzi (n.r. – 7 aprilie), a doua ediție «Sport contra droguri», manifestare națională prilejuită de Ziua Mondială a Sănătății. Acțiunea își propune promovarea sportului ca activitate crucială pentru sănătatea și calitatea vieții tinerilor. Se urmărește combaterea consumului de substanțe nocive pentru organismul uman, conștientizarea unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică și psihică, dezvoltarea aptitudinilor și comportamentului, favorabile sănătății, și atragerea tinerilor către activități sportive”, a spus Carmen Gal, consilier educativ în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 8.

„Armele” cu care elevii, de la clasele pregătitoare până la clasele de-a VIII-a, au luptat contra consumului de substanțe nocive au fost: rolele, bicicletele, corzile de sărit, mingile etc. Tonul a fost dat de profesorii de educație fizică și sport care au făcut încălzirea, pe rimuri muzicale, împreună cu elevii, dar și cu cadrele didactice care i-au însoțit. Nu au lipsit nici meciurile demonstative de fotbal și handbal, iar cei pasionați de „beatbox”și-au putut etala aptitudinile în fața colegilor lor. Distracția a continuat pe tablele de șah, competitivitatea fiind pionul principal care a caracterizat minicompetițiile pasionaților de sportul minții. „Boboceiii” școlii au ținut să ne spună în cor că le place sportul și că, dacă s-ar putea, ar face mai multe ore de mișcare și mai multe lecții în aer liber.

„Nouă ne place sportul pentru că ne ajută să creștem armonios și pentru că… ne place. Sporturile preferate sunt plimbatul cu bicicleta, să ieșim cu rolele, să alergăm în parc. Doamna învățătoare (n.r. – Carmen Andriescu) face lecții cu noi în aer liber și ne place mai mult decât în clasă”, ne-au spus elevii clasei a I-a A, de la Școala Nr. 8.

Jocurile copilăriei și activitățile competiționale sportive au dovedit încă odată că dependența de sport este un lucru necesar atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari.

Marian TEODOROF

Articolul precedentCalendar pentru europarlamentare
Articolul următorElevi provocați la creativitate