0:00

Calendar pentru europarlamentare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prefectura Neamț, prin compartimentele de specialitate, monitorizează calendarul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare de pe 25 mai. Potrivit respectivului calendar, zilele acestea ar trebui să fie finalizat procesul de tipărire a listelor electorale permanente, proces pus în practică de fiecare primărie din județ și susținut financiar de Instituția prefectului Neamț.

”Potrivit calendarului aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă, până pe data de 12 aprilie trebuie să fie gata tipărirea listelor electorale permanente, iar până pe data de 18 aprilie copiile acestora vor trebui puse la dispoziția partidelor politice și a alianțelor politice. Cât privește alegerea unui nou primar al comunei Mărgineni, se pare că alegerile anticipate se vor desfășura concomitent cu alegerile europarlamentare, chiar luni am trimis o adresă la București, la MAI și cu copia după certificatul de deces, pentru ca ministerul să stabilească data alegerilor din comuna Mărgineni”, a declarat prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță.

Pentru tipărirea listelor electorale permanente de către primării Prefectura Neamț asigură tușul și hârtia necesare. În total, pentru organizarea și desfășurarea acestui scrutin județului Neamț i-a fost alocată suma de 17 miliarde de lei vechi. Din acești bani se vor asigura plata logisticii necesare organizării și desfășurării alegerilor de pe 25 mai, din care pentru plata resursei umane sunt necesari aproximativ 14 miliarde de lei vechi. Din restul sumei se vor asigura resursele materiale. La nivelul județului Neamț vor fi 480 de de secții de votare în 83 de unități teritorial-administrative. (I.C.)

Primarul Leoreanu are urechi să audă

În urma articolelor publicate de „Mesagerul de Neamț” şi „Ceahlăul”, marcă înregistrată, primarul Laurențiu Leoreanu a revenit la sentimente mai bune vizavi de respectul reciproc. În conferința săptămânală, acesta  a oferit informații utile pentru comunitate, în detaliu sau pe scurt, permițând și jurnaliștilor romașcani să-și manifeste propria curiozitate vizavi de activitatea edilului și echipei din Primăria Roman. De altfel, acesta a anunțat că s-au îndepărtat limitatoarele de viteză inutile de pe Cuza Vodă – Ștefan cel Mare, problemă semnalată de echipa noastră, la rugămintea romașcanilor, iar aceștia din urmă ne-au mulțumit și i-au mulțumit și edilului pentru că a acceptat varianta de compromis, protejând și pietonii, dar permițându-le și șoferilor să se deplaseze cu o viteză constantă. (C. MATEI)

Articolul precedentCamera de Comerț Neamț: Consultanță pentru IMM-uri
Articolul următor„Dependenți” de jocurile copilăriei