0:00

Pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, procurorii DIICOT au efectuat 9 percheziții la persoane acuzate de camătă, trafic de droguri de mare risc, introducere în țară de droguri de mare risc și instigare la mărturie mincinoasă. Descinderile au avut loc la Iași, la final fiind reținute 5 persoane.

FOTO&VIDEO Percheziții pentru acuze de camătă și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO&VIDEO Percheziții pentru acuze de camătă și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații “Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2018, în municipiul Iași, unul dintre bănuiți ar fi inițiat și constituit, împreună cu alți doi bărbați, un grup infracțional organizat ce ar fi fost specializat în oferirea de împrumuturi cu o dobândă cuprinsă între 25% și 100%. Procedând în această modalitate, membrii grupului infracțional organizat ar fi împrumutat peste 19 persoane și ar fi obținut astfel beneficii financiare importante“, conform DIICOT.

Liderul grupării mai este acuzat că de la 1 noiembrie 2022 și până în prezent ar fi comercializat în Iași droguri de mare risc, precum ecstasy, cocaină și 3-CMC. Acesta ar fi instigat trei dintre martori să facă afirmaţii mincinoase ori să nu spună tot ce ar fi ştiut în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care urmau să fie întrebați.

“În ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc, alți doi bărbați sunt cercetați pentru aprovizionarea constantă a liderului grupării infracționale cu droguri de mare risc, în urma percheziției domiciliare efectuate la unul dintre aceștia fiind descoperite 32 de grame de cocaină, cantitate expediată prin intermediul unui colet din Olanda“, se mai arată în comunicatul citat.

FOTO&VIDEO Percheziții pentru acuze de camătă și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații FOTO&VIDEO Percheziții pentru acuze de camătă și droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa percheziții au fost descoperite și ridicate sume de bani, documente privind evidența operațiunilor de cămătărie și diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină și ecstasy). 5 persoane au fost reținute, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă. (G.S.; FOTO&VIDEO: DIICOT)

Articolul precedentAccident feroviar: un bărbat a fost acroșat de tren
Articolul următorCine rămâne fără apă astăzi?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.