0:00

Un bărbat de 28 de ani, din localitatea Oglinzi, a fost condamnat la 5 ani și 7 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Fapta a avut loc pe 15 noiembrie 2023 și a plecat de la o presupusă datorie de 50 de lei.

Conform actelor de urmărire penală tânărul a lucrat în domeniul construcțiilor, ca zilier pentru viitoarea victimă. În ziua amintită cei doi s-au întâlnit pe terasa unui bar din Oglinzi și au avut discuții contradictorii referitoare la banii pentru munca prestată de acuzat. În tot acest timp, tânărul avea ascuns în mâneca hainei un cuțit de bucătărie cu lama de 19 centimetri.

Peste 5 ani de închisoare pentru neplata unei datorii de 50 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma refuzului victimei de a remite banii, a urmat un schimb de injurii, apoi tânărul a scos cuțitul din haină și l-a lovit pe adversar, o singură dată, în picior. Victima s-a dezechilibrat și a căzut la pământ, iar acuzatul a încercat să-l lovească din nou, fiind oprit de martorii prezenți la incident. Bărbatul înjunghiat a fost transportat la spital, iar medicii au stabilit că pentru vindecare au fost necesare 12-15 zile de îngrijiri medicale.

La audieri acuzatul a încercat să denatureze adevărul, fiind contrazis de probe dar și de imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zonă. Judecătorii au apreciat că fapta a avut loc cu intenție directă, fiind săvârșită cu premeditare. Partea vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, dar acuzatul trebuie să achite 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (G.S.)

Articolul precedentUltimele zile pentru a beneficia de stimulentul din programul Rabla Local
Articolul următorOlandez depistat băut în trafic
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.