0:00

8 miliarde pentru deşeurile romașcanilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nu mai puțin de 8 miliarde de lei vechi a investit administrația locală romașcană, pentru ca cetățenii din municipiu să aibă unde depozita, cât mai ieftin, deșeurile. Prima investiție s-a făcut anul trecut, când s-a închis groapa neconformă și Primăria municipiului Roman a obținut aviz de la Ministerul Mediului pentru construirea unui depozit temporar care să funcționeze până când proiectul județean de management al deșeurilor va fi gata. Întârzierile au fost însă mai mari decât estimările inițiale.

La depozitul de la Roman mai este loc, dar numai pentru deșeurile din municipiu. Sperăm să ne descurcăm până la finele anului, când se va termina proiectul. Noi am realizat o extindere în vară. Încă de la înființare am cerut avizul de la Minister pentru realizarea a două alveole. Inițial am făcut doar una în speranța că se va întâmpla ceva pozitiv. Tot pe cheltuiala noastră am mai investit anul acesta încă 4 miliarde de lei vechi. Nu mai primim deșeuri din alte localități, fiecare primărie a trebuit să se descurce”, a declarat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului.

Practic, din bugetul local s-au cheltuit, în doi ani, 800.000 de lei pentru un obiectiv care nu va mai fi de folos anul viitor când vor funcționa stațiile de transfer și depozitul de la Girov.

“Depozitul temporar va fi închis când va porni proiectul mare. Când vor funcționa stațiile de sortare, probabil că vom căra deșeurile din depozit acolo și, dacă nu va fi suficientă capacitatea, vom depozita în altă parte. Nu va fi nevoie să neutralizăm zona așa cum s-a întâmplat cu rampa veche, a mai precizat administratorul public al municipiului.

În ceea ce privește modul de organizare a licitațiilor, reprezentanții Primăriei municipiului Roman spun că nu știu până în prezent dacă se va face zonal repartizarea operatorilor, dar cel mai probabil prioritatea va fi licitația pentru depozitul central de la Girov, programată pentru mijlocul lunii septembrie.

Claudia MATEI

Articolul precedentDoljești: APAVITAL investește în Neamț
Articolul următorElectorale de toamnă: Se amână majorarea prețului la gaze