0:00

Activitățile de educație rutieră vor fi obligatorii în școli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO adresă transmisă de Ministerul Educației către toate inspectoratele județene din țară prevede obligativitatea desfășurării unor activități de educație rutieră în școli. În primul rând trebuie desemnată o persoană responsabilă cu organizarea acestora în fiecare unitate de învățământ, iar apoi bibliotecile sau centrele de informare și documentare trebuie să găzduiască câte 4 activități de acest tip, personalizate, în fiecare an școlar. Tematica acestora trebuie să abordeze principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicați minori din județ, ceea ce conduce la ideea necesității obținerii unor informații de acest gen de la Serviciul Poliției Rutiere. Activitățile vor fi apoi raportate către inspectorat, iar de acolo către minister.

Adresa a fost transmisă pe data de 26 aprilie, documentul fiind semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

„În Planul de acțiuni asociat Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră 2022-2030, aprobată prin HG 682/2022, există o serie de activități de educație rutieră asumate de Ministerul Educației și instituțiile subordonate. Astfel, pentru implementarea acțiunilor de care este responsabil Ministerul Educației, din Planul național prioritar pentru perioada 2022-2024, prioritatea „Utilizarea drumurilor în siguranță”, obiectivul „Creșterea nivelului de siguranță rutieră în rândul preșcolarilor și elevilor din sistemul de învățământ preuniversitar”, vă solicităm următoarele: 

  • „desemnarea unei persoane responsabile cu educația rutieră din fiecare inspectorat școlar și din fiecare unitate de învățământ preuniversitar care să coordoneze activitățile privind educația rutieră. 
  • organizarea, în cadrul bibliotecilor școlare sau al centrelor de informare și documentare, a câte 4 activități personalizate de educație rutieră în fiecare an, care vor aborda principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicați minori din județul respectiv/Municipiul București. Un raport succint referitor la aceste activități va fi centralizat la nivel de județ/Municipiul București și transmis anual până la data de 31 iulie (…).
  • identificarea unor exemple de bune practici din unitățile de învăţământ din județul dvs./Municipiul București și transmiterea acestora către Ministerul Educației, pentru a fi încărcate în spațiul virtual dedicat pe site-ul www.edu.ro, cu o atentă analiză prealabilă, astfel încât acestea să respecte legislația drepturilor de autor. Aceste materiale pot fi documente sau link-uri către pagini web, platforme, materiale video disponibile online etc”, precizează documentul.

Ideea este că la planuri, strategii și încărcat activitatea profesorilor există un interes deosebit.

Angela Croitoru

 

 

Articolul precedentAccident mortal la Roman
Articolul următorMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Am votat pentru modificarea unor acte normative din domeniul apelor”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.