izotec

Poliţiştii din Botoşani au efectuat, miercuri, 14 iunie, 52 de percheziții (48 în Botoșani și 4 în Iași) la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează într-un comunicat de presă că s-au constatat 25 de infracțiuni prevăzute de Codul Vamal al României și au fost ridicate aproape 100.000 de țigarete. Trei persoane au fost reținute.

“Acțiunea a vizat persoane bănuite de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. În urma perchezițiilor, au fost constatate 25 de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal al României, fiind ridicate, în vederea confiscării, 97.440 de țigarete (4.872 de pachete), în valoare de aproximativ 58.500 de lei, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty Free”, potrivit IGPR

Persoanele suspectate nu dețineau documente legale de proveniență și cunoșteau că țigările provin din contrabandă, pachetele de țigări având aplicate timbre de accize specifice țărilor de origine. Au fost ridicate diferite înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. Persoanele reţinute au fost introduse în arestul IPJ Botoșani, urmând ca astăzi, 15 iunie, să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din Iași, al jandarmilor și al polițiștilor de frontieră. (ZCH NEWS; VIDEO: IGPR)

ub
pietricica turism