pietricica turism

La sfârșitul lunii aprilie a avut loc la Roman deschiderea oficială a proiectului “Roman 3D – Economic, Social, Cultural”, inițiat de organizația KULT Hub.

KULT Hub este o organizație non-guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

Proiectul își propunea  să analizeze orașul Roman din 3 perspective:  economic, cultural și social și să ajute dezvoltarea personală și profesională a participanţilor, prin organizarea de ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni-model și învățarea prin experiențe directe. În proiect au fost antrenaţi 30 de tineri din liceele romaşcane.

“Ne dorim să îi provocăm pe tineri să pornească de la problemele cu care se confruntă în municipiul Roman și să creăm soluții și un plan de acțiune plecând de la ideile lor”, a afirmat Sebastian Hrib, coordonatorul proiectului Roman 3D.

Programul Roman 3D a fost derulat în parteneriat cu un important retailer din România, cu Primăria Roman, cu Biblioteca Municipală “George Radu Melidon” Roman, American Councils for International Education şi Hotel “Roman Plaza”. Atunci s-a conturat și echipa de organizatori formată din liceenii romașcani Delia Benchea, Larisa Ciocan, Diana-Teodora Stogrin, Luciana Otto, Ciprian Hăisan.

Ca urmare directă a acelui program, Kult Hub organizează, în zilele de 16 și 17 iunie, o manifestare intitulată “KULT Fest”, primul festival cultural romașcan dedicat tinerilor liceeni. Festivalul va pune laolaltă distracția, atelierele de creație, proiecțiile de film, momentele muzicale și dezvoltarea personală. Distracția va fi totuși în centrul  evenimentului, așa că organizatorii au pregătit și spații și locuri special amenajate de virtual reality, handmade, pictură și altele. Toate activitățile festivalului vor avea loc în parcarea din Piața Roman-Vodă și în spațiile verzi adiacente acesteia. Participarea la festival este liberă. (D.A.)