izotec

Sâmbătă, 13 mai, stadionul “Cetatea” Târgu- Neamț și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” au găzduit, în premieră, în orașul de la poalele Cetății, Campionatul Regional de Minirugby Moldova-Nord, etapa a VII-a.

La competiție au participat: CSM Suceava, CSS Bârlad, CSS Unirea Iași, RC Pașcani, AS Amicii Suceava, AS Voința Tanacu, CSS Gura Humorului, Școala Gimnazială Cornu Luncii, Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Târgu- Neamț.

Prof. Mihai Afloari, organizatorul și gazda competiției de la Târgu -Neamț, prof. Ciprian Popa, directorul de Dezvoltare al Federației Române de Rugby (FRR) și Gabriela Bălan, director de Dezvoltare Moldova-Nord-FRR mulţumesc primarului Daniel Harpa, directorului Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, Gheorghe Paisa, prof. Marcel Mihalcea, directoarei Colegiului Național “Ștefan cel Mare”, prof Adina Margine, prof. Laurențiu Pavel – director CSS Târgu- Neamț şi colaboratorilor: prof. Afloarei George – Liceul “Vasile Conta” Târgu- Neamț, prof. Mihai Gavriloaia – Școala Gimnazială Răucești și antrenorului RC Venus Piatra-Neamț, Eusebiu Popa.

“A fost un eveniment reușit, la care au participat aproximativ 300 de elevi. Astfel de activități trebuie sprijinite atât din partea noastră, a profesorilor de educație fizică și sport, cât și a părinților și elevilor prin participarea activă a acestora în număr cât mai mare. Pot să spun că acest sport este o pasiune din tinerețe, deoarece am fost jucător de rugby la echipele Rapid București, RC «Grivița Roșie» București și «Locomotiva» Pașcani. În anii ’90, când m-am retras la Târgu-Neamț, am încercat să promovez rugby-ul, dar n-am avut sprijinul necesar. În 2014, am participat la un proiect al FRR, intitulat «Mugur de campion». Astfel, am fost motivat să dezvolt jocul de rugby și în orașul nostru. Aștept să ni se alăture din ce în ce mai mulți copii, pentru a învăța valorile jocului de rugby, de a deveni tineri viguroși, sănătoși și cu caractere puternice, viitori stejari”, ne-a declarat prof. Mihai Afloari. (C.T. STURZU)

ub
pietricica turism