Aflat în penitenciar, Mihai Fărcășanu, fostul șef al PP-DD Neamț, va pierde apartamentul în care locuia cu chirie, întrucât a adunat datorii timp de 24 de luni. Chiria stabilită pentru locuința, situată la mansarda unui bloc, este de 53 de lei pe lună și, deși suma este foarte mică, având în vedere că o garsonieră la parter se închiriază cu cel puțin 120 de euro, fostul om politic și om de afaceri nu a fost în stare să plătească. Și fiul lui Mihai Fărcășanu are o locuință socială în cartierul Văleni, pentru care nu plătește datoriile decât când se trezește cu executorul la ușă.

În momentul de față, Locativserv are 1.345 de dosare de evacuare pe rolul instanței, în vreme ce 720 au fost deja soluționate, iar alte 780 sunt la executor”, a declarat Jănel Iosub, directorul Locativserv. ”În perioada 1 decembrie – 1 martie, nu avem voie să procedăm la evacuări, însă imediat va urma un nou val. Pentru 3 luni în care nu s-au achitat chiria și întreținerea, se poate cere evacuarea în instanță. Avem deja 181 de evacuați la data de azi. Acum nu mă întreb cum fiul lui Mihai Fărcășanu, director adjunct la Parking, a beneficiat de o locuință socială. Cum nu mă întreb nici de alte vedete, fii și fiice de angajați ai primăriei, sau de politicieni. Directorul care a fost înaintea mea ceda presiunilor și nu trecea la evacuări. Eu am spus clar: să nu mă sune nimeni! Și tot m-au sunat. Ultimul exemplu e unul Bocancea, care a amenințat că-și dă foc în fața prefecturii. Are 11.989 de lei datorii, i-am făcut eșalonare pe 7 luni și n-a plătit nimic. Alt exemplu este al doamnei Secară, care a acumulat datorii de 31.000 de lei pentru locuința din Speranța, a fost evacuată și n-a plătit nimic pe motiv că nu realizează venituri”.

Jănel Iosub susține că ar trebui făcută ordine în rândul chiriașilor locuințelor ANL și al celor din fondul locativ de stat. Conform unei legi recente, o persoană nu are dreptul să beneficieze de astfel de locuințe, dacă are o proprietate personală. Iar evidențele proprietăților personale există la nivelul primăriei. ”Mulți au luat astfel de locuințe ca să le subînchirieze, deși nu este voie să facă așa ceva. Situația se cunoaște și a fost tolerată de ani de zile, pentru că oamenii «buni» trebuie să profite în toate felurile”, a adăugat Jănel Iosub. (C.M.)