0:00

Patru liceeni din Neamț s-au calificat la Olimpiada Națională de Biologie. Trei sunt elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț – Bianca Teodora Gabor, din clasa a IX-a și Andrei Cristian Denciu, din clasa a X-a, pregătiți de prof. Aloma Maria Veiss, Elena Casandra Cotfasă-Humă, din clasa a XI-a, prof. Ana Cristina Goraș – și Maria Clara Roșu în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, prof. Manuela Trofin. Rezultatele au fost publicate ieri de Inspectoratul Școlar Neamț, fără a mai fi precizat numărul total al elevilor participanți la ediția din 2023.

Lotul județean din acest an este cel mai redus față de ultimii ani (detalii aici ), pe fondul pandemiei și noile reguli aplicate acum, cu subiecte și ierarhie națională. Liceenii vor participa la Iași, ultima etapă a competiției, din perioada 10-14 aprilie.

Liceenii nemțeni calificați la olimpiadele naționale de Biologie și „Științele Pământului”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa Olimpiada Interdisciplinară „Științele Pământului” s-a calificat un singur elev din 7 participanți la faza județeană. Maria Teodora Popescu (foto), din clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, este cea care va reprezenta județul Neamț la una din cele mai complexe competiții, structurată pe patru materii: fizică, chimie, biologie și geografie. Subiectele, baremele și evaluarea au fost atributul comisie centrale decise de Ministerul Educației, iar ierarhia de calificare este națională. Faza națională va avea loc în perioada 4-7 mai la Slatina (Olt), potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Este al treilea an consecutiv în care Maria se califică la naționale, după ce în clasa a IX-a a participat la Concursul Național de Chimie organizat de Universitatea București și în clasa a X-a s-a calificat la olimpiadele naționale de Fizică și de Chimie. Profesorii îndrumători alături de care se pregătește pentru „Științele Pământului” sunt Cornelia Țăbârnac – fizică, Mariana Fronea – chimie, Taina Grigoriu – biologie, Andrei Baciu – geografie. La etapa națională va avea două probe: teoretică, de 3 ore, cu 4 subiecte pe fiecare disciplină și experimentală, tot cu 4 subiecte și timp de lucru 3 ore.

Cristina Iordache

Articolul precedentImportant! Paşii ce trebuie făcuţi pentru recuperarea banilor pe poliţele Euroins
Articolul următorEtapele de dezvoltare ale jocurilor de sloturi