Vânzarea de mărțișoare se face la Roman, începând de vineri, 23 februarie, într-un spațiu nou, în fața statuii lui Roman Mușat.  Propunerea primarului Micu, de a muta comerțul ambulant prilejuit de începutul lunii martie de pe trotuarele din jurul Casei de cultură în scuarul din fața primăriei, a întrunit sufragiile consilierilor locali și în acel spațiu s-au montat cele 21 de căsuțe din lemn care se utilizează și la  multiplele târguri, în ideea că vânzătorii de mărțișoare își vor etala marfa în interiorul acestora, la adăpost de intemperii. Primarul Micu a fost surprins, la deschiderea Târgului de Mărțișor, să constate că amplasarea mărțișoarelor se face pe tejghelele căsuțelor, pe motiv că ”să vede mai bine, șefule”…

“Este un nou concept, într-o nouă locație, care asigură un comerț mai civilizat. E mai oportun, acest tip de comerț, gândit așa, în acest tip de căsuțe, astfel încât cetățenii să se poată bucura să achiziționeze simbolurile primăverii”, a declarat primarul Lucian Micu.

”Simbolurile primăverii” sunt peste tot cam la fel, ceea ce trădează aceeași sursă de aprovizionare. Comercianții, întrebați de unde procură mărțișoarele, dau toți același răspuns: „Noi le facem, boss, să moară mama! Din decembrie lucrăm la ele… Nu că e frumoase?” Chiria pentru o căsuță este de 200 de lei pentru întreaga perioadă (23 februarie – 8 martie), chirie încasată tot de Clubul Sportiv Municipal Roman, unicul  club sportiv care organizează… târguri. (D. AILINCĂI)