pietricica turism

În ziua de 21 februarie, polițiștii de la Secția Rurală Bicaz au fost sesizați despre faptul că la un gater din Poiana Teiului, patron fiind un bărbat de 65 de ani, din localitate, au fost  aduse lemne fără documente legale de proveniență și transport.

“Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic Poiana Teiului, au efectuat un control la gater și au constatat că bărbatul deţinea în incinta instalaţiei de prelucare a materialului lemnos, cantitatea de 0.81 mc cherestea răşinoase, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă și transport. În cauză, s-a dispus confiscarea cantităţii de 0.81 mc cherestea răşinoase şi predată în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. 2 lit. a din Legea 171/2010”, se arată în comunicatul IPJ Neamț.

În aceeși zi, un echipaj de poliție din Piatra-Neamț a oprit o autoutilitară cu remorcă și au constatat că în remorcă se afla o altă cantitate de cherestea față de cea menționată în avizul de însoţire. Materialul lemnos găsit în plus, respectiv 3,5 mc, a fost confiscat, iar semiremorca a fost indisponibilizată. În plus, șoferul a fost amendat cu 3.000 de lei. (C.M.)