0:00

Fără primă de Paşte pentru unii bugetari din primării şi CJ Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă în mediul privat angajatorii, în funcţie de posibilităţile financiare ale fiecărei firme, acordă prime sau tichete cadou cu ocazia sărbătorilor de Paşte, se pare că nu s-a întâmplat același lucru şi într-o serie de instituţii bugetare din Neamţ. La Consiliul  Judeţean Neamţ, Simona Balint, purtătorul de cuvânt  al instituției, ne-a declarat: “Exclus! Avem alte priorităţi, nu primele de Paşte!“.

La Primăria Piatra – Neamţ, Gabriel Muraru, purtător de cuvânt, ne-a informat că astfel de prime ar fi trebuit să fie acordate în baza unei hotărâri de consiliu local. Ori, un astfel de proiect nu a fost realizat şi nici nu s-a pus problema unor astfel de prime sau bonificaţii.

La Bicaz, primarul Nicolae Sălăgean a explicat: “Angajaţii Primăriei Bicaz primesc drepturile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă“. Acesta, încheiat în 2020 pentru 24 de luni, nu prevede că se vor acorda premii sau prime.

La Primăria Târgu Neamţ, contabilul şef a dat un răspuns asemănător: “Nu sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, nu se aplică! Deci, nu! Cu siguranţă, nu!“.

Nici Primăria Roman nu face excepţie de la regulă, angajaţii de aici primind doar drepturile salariale. Primarul de Roznov, Vasile Pavăl, spune că nici subordonaţii lui nu vor primi astfel de prime: “Îmi pare rău, eu aş fi vrut să le dau. Cât am fost în privat, angajaţii mei primeau prime de sărbători. Nu avem bază legală, nu le putem da!“.

Aceeaşi explicaţie vine şi de la primăriţa comunei Dumbrava Roşie, Elena Chiriţescu: “Nu primesc nimic pentru că legea nu permite!“.

Angela Croitoru

 

 

Articolul precedentPiatra Neamţ. Coliziune pe fondul nepăstrării distanţei legale
Articolul următorEscrocherie online pe un site de vânzări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.