aleho
pietricica turism

Un bărbat de 60 de ani, din Piatra Șoimului a fost dus de polițiști la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgenţă Neamț, în ziua de 22 februarie, după ce-a încălcat ordinul de protecție emis de instanță. Judecătorii au dispus evacuarea lui din locuință și l-au obligat să păstreze o distanță de 100 de metri față de soție. Însă, bărbatul a încălcat prevederile ordinului și a început să se comporte violent, motive pentru care a fost condus la spital. În paralel, polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Spitalul Județean de Urgenţă Neamț – Secţia Psihiatrie

În conformitate cu art. 23 din Legea nr. 217/2003 “persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre măsurile, obligaţiile sau interdicţiile indicate expres de lege”.

Competenţa de emitere a ordinului de protecţie aparţine judecătoriei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.  Cererea de emitere a unui ordin de protecţie se judecă de urgenţă, în camera de consiliu. (C.M.)