pietricica turism

girov cl martie 2014 02

Consiliul local Girov, întrunit în ședință, ieri, 25 martie, a consemnat un eveniment inedit pentru viața tumultuoasă a administrației locale. Nu prin prisma prezenței la ședință, ci, dimpotrivă, prin absențele înregistrate. Au lipsit de la ședință doi ”corifei” ai administrației girovene din ultimele două decenii, respectiv Vasile Olaru și Adriana Roca. Primul a lipsit din motive de demitere din funcția de primar, demitere operată de George Lazăr, de acum și el fost prefect. Adriana Roca a lipsit, și ea, din motive de mutare.

În baza dispoziției nr. 38/24 martie 2014, semnată de Ciprian Avasiloaiei, noul viceprimar al comunei, cu atribuțiuni de primar, dna. Adriana Roca s-a mutat cu responsabilităţile la Starea Civilă a Primăriei Girov. Dispoziția, în litera ei, spune următoarele:

”În baza prevederilor articolului 77 aliniatul 7 din Legea 188/1998 republicată, legea privind statutul funcționarilor publici, dispun pe perioada cercetării la comisia de disciplină din cadrul Prefecturii Neamț mutarea doamnei Adrian Roca în cadrul compartimentului Resurse Umane și Stare Civilă din cadrul Primăriei Girov. În baza prerogativelor art. 103 alin. 1 vă rog să predați lucrările și bunurile încredințate în vederea exercitării atribuțiunilor de serviciu”. 

girov avasiloaiei

Potrivit viceprimarului Ciprian Avasiloaiei, Adriana Roca se va ocupa și de arhiva primăriei, aflată într-o situație nu prea elegantă. Asta la nivel declarativ.

Se pare că Adriana Roca nu a apreciat mutarea ca pe o promovare și nu a înghițit ușor mobilitatea cadrelor, fapt pentru care primăria zumzăia cum că aceasta și-ar fi ”băgat” rapid un medical.

În ciuda celor două absențe notabile, ședința Consiliului Local s-a derulat, cu 4 proiecte pe ordinea de zi. Două au vizat concesiunile de pășuni de pe raza comunei, al treilea – renunțarea comunei la contractul cu Aqua Neamț, iar al patrulea – care, de altfel, a și suscitat discuții – avea în vedere punerea în executare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, respectiv destituirea ilegală a ex-viceprimarului Ion Purcel. Hotărârea respectivă face referire la acordarea drepturilor salariale pe timp de 3 luni fostului viceprimar Ion Purcel și plata cheltuielilor de judecată, având în vedere că acesta a câștigat procesul prin care a contestat schimbarea sa din funcția de vice. (C.NEGRU)

3 COMENTARII

  1. dar cati pui din fermele lui neautorizate dsvsa, a dat acest avasiloaei pt a avea atributii de primar?! cum se face ca un singur consilier PER sa acceada pe aceasta functie!! cred ca va sta pe aceasta functie 3 zile cu tot cu ziua de ieri!

    • Aceasta functie nu se cumpara ci se obtine strict in urma unor aliante politice!! Probabil sunteli din tabara ?????

  2. @ciprian avasiloaei. dar matuluta esti certat rau de tot cu limba romana! inclin sa-ti dau dreptate, pt ca la Girov esti smecher si cu 7 clase! multe succesuri

Comments are closed.